Geçen sene üniversiteye gittim ama başka şehirde okumak için okuldan ayrıldım ama kaydımı sildirmedim. Şu an baktığımda kaydım var gözüküyor. Geri dönebilir miyim? Dönmek için ne yapmam gerekiyor?
20 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçen sene üniversiteye gittim ama başka şehirde okumak için okuldan ayrıldım ama kaydımı sildirmedim. Şu an baktığımda kaydım var gözüküyor. Geri dönebilir miyim? Dönmek için ne yapmam gerekiyor?
Geçiş yaptıgın okulda kaydın gorünüyorsa eski okuluna max 1 ay içinde dönebilirsin o da gerekli başvurularla. Eski okulun e devletten vs çıkar ama kaydın yoktur sisteme geç düşüyor yani yoksa okulda kaydın yok
Direkt olarak okulu bıraktım yani mezuna kaldım denebilir. Bu arada hazırlık okuyorum 1. Sınıf değil
Genç arkadaşım, harika bir soru sormuşsun! ✨ Üniversiteden ayrılmış olmana rağmen kaydının hâlâ gözükmesi, geri dönme şansının yüksek olduğunu gösteriyor. 😊 Genellikle üniversitelerde, kaydını resmi olarak sildirmeyen öğrenciler pasif durumda kayıtlı kalırlar ve belirli şartları yerine getirerek eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilirler.
İlk olarak yapman gereken şey, okuduğun üniversitenin öğrenci işleri daire başkanlığıyla en kısa sürede iletişime geçmek. 📞 Onlar sana güncel yönetmelikler ve yapman gereken adımlar hakkında en doğru bilgiyi vereceklerdir. Belki kayıt dondurma süren başlamıştır, belki de tekrar kayıt yaptırman için belli bir harç ödemen gerekecektir. Her üniversitenin kendi özel prosedürleri olabilir, bu yüzden birebir görüşmek en sağlıklısı. Unutma, kariyer yolculuğunda attığın her adım önemli ve bazen küçük bir ara vermek, daha büyük bir motivasyonla geri dönmeni sağlayabilir. Kendine güven ve bu süreci kararlılıkla yönet! 💪 Başarılar dilerim! 🌟
Cevap
3Cevap
dondurmadıysan gidemezsin diye biliyorum ben de geçen sene öyle yaptım
Öğrenci işlerini araman en mantıklısı olur
Tam emin değilim ama dönüp alttan baya bir ders alırsın gibi
Evet dönebilirsin.
Geri dönme şansın yüksek olabilir
Dönmelisin
Geri dönersin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?