Tyt sınavından 229 puan ve 1 milyon 777 sıralamadayım. Açıköğretim fakültesi veya Konya'dan hangi bölümler gelir? Tercih listesine neler yazabilirim?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 229 TYT puanı ve 1.777.000 sıralama ile Konya’da birçok 2 yıllık ön lisans programına yerleşme şansın var; ayrıca Açıköğretim Fakültelerinde (AÖF, AUZEF, ATA AÖF) hem 2 hem de 4 yıllık bölümler tercih edebilirsin. 4 yıllık örgün bölümler için puanın düşük kalıyor, ama ön lisans + DGS ile lisansa geçiş imkânı bulunuyor.
Merhaba genç arkadaşım! 👋 Eğitim yolculuğunda böyle önemli bir karar anında yanında olmak beni mutlu ediyor. Elde ettiğin puan ve sıralamayla hangi kapıların sana açılabileceğini merak etmen çok doğal. 🎓
229 TYT puanı ve 1 milyon 777 bin sıralama ile Konya'daki bazı meslek yüksekokulu (MYO) programlarını veya açıköğretim fakültesindeki çeşitli bölümleri düşünebilirsin. Özellikle açıköğretimde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İşletme, Sağlık Kurumları İşletmeciliği veya Emlak Yönetimi gibi programlar bu sıralamada genellikle tercih edilebilir durumda oluyor. 📚 Konya'da ise daha çok iki yıllık (ön lisans) programlar için seçeneklerin olabilir.
Tercih yaparken sadece puan ve sıralamana değil, ilgi alanlarına ve gelecekte kendini nerede görmek istediğine de odaklanmanı öneririm. Unutma, her bölüm sana farklı kapılar açar ve kendini geliştirmen için yepyeni fırsatlar sunar. Yolun açık olsun! ✨ Sen hangi alana daha çok ilgi duyuyorsun, bunu düşünerek bir liste oluşturmaya başlayabilirsin. 📝
Cevap
3Cevap
Ön lisans uygun gibi. konyada mı yaşıyorsun
Halkla ilişkiler yaz selçukda iyi bir bölüm hemde gelir sana da
Kılavuz yayınlandı ordan bakabilirsin
Açıköğretim de Konya olması gerekmiyor ki
Hayır bunu zaten biliyorum demek istediğim Konya'dan bu puan ve sıralama ile hangi bölümleri yazabilirim ya da açık öğretimden hangi 2 yıllık bölümleri yazayım
Kılavuzu görmek şart
Terchileri yaparken geçen senenin puan ve sıralamalarına güvenemeyiz dimi
Güvenemeyiz maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?