YKS açıklanmışken soralım dedim sizce 200k'lık bölüm bu yapılmayla 150k gibi çeker mi yoksa 250k'ya geriler mi 2023'te genel olarak gerilemiş
ileri çeker
geriler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
YKS’de bir bölümün sıralaması her yıl tercih yoğunluğuna, kontenjan değişimine ve adayların eğilimlerine göre oynar. Yani geçen yıl 200k ile kapatan bir bölüm bu yıl hem 150k’ya kadar yükselebilir (daha çok tercih edilirse) hem de 250k’ya kadar düşebilir (ilgi azalırsa veya kontenjan artarsa).
bu sene hiçbir şeyin gerileyeceğini düşünmüyorum
Geriler
geriler
Bölüm ne
Yani kimisi geriler kimisi öne atar. Kılavuz yayınlanmadan tahmin yürütmek zor
O örnek kılavuz. Asıl olan daha yayınlanmadı. 3 haftaya anca yayınlanır
Senin sıralaman kaç
Polimer ve fizyoterapi zor da diğerleri olabilir
Sanmıyorum da gelse de %20 ya da 25
İşte bu sene sıralama ne olur tahmin edilemez. Belki de öne attı. Alım az olursa tercih versen bile gelmeyebilir. Doğru tercih hayat kurtarır
Biliyorum da tercih kılavuzu yayınlanınca konuşalım
Hatırlatabilirsin kayra
Bölğm ne
Mezun musun 12 mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili gençler, bu tercih döneminin heyecanını çok iyi anlıyorum! 🥰 Geçmiş yılların sıralamaları birer gösterge olsa da her yılın dinamikleri farklıdır. Bu yılın sıralamaları birçok etkene bağlı olarak hem ileri çekilebilir hem de gerileyebilir. En önemlisi senin isteklerin ve hedeflerin.
Tercihlerini yaparken sadece sıralamalara değil, gerçekten istediğin bölümlere odaklanmalısın. Unutma, bu yolculukta en değerli pusulan sensin. Bol şans dilerim! ✨ Gelecek kariyer yolculuğun için her zaman yanındayım.