Kurumunuz nedir memnun musunuz KPSS düz memurluk için kaç puan gerekli tercih yapsak gelme şansı var mı bu işlerden anlayan var mı acaba bana tavsiye verebileceği kurum var mı hem düşük puanla alıp hem rahat olan
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kurumunuz nedir memnun musunuz KPSS düz memurluk için kaç puan gerekli tercih yapsak gelme şansı var mı bu işlerden anlayan var mı acaba bana tavsiye verebileceği kurum var mı hem düşük puanla alıp hem rahat olan
Cevap
6Cevap
Kamuda çalışıyorum / çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı
Merhaba kaç puan ile girdiniz
Düz memur olup açıktan 4 yıllık okumak, mis gibi aktivite
Düz memur olmak için yüksek gerekiyor ama
Ama sınavı daha kolay
Nasıl daha kolay
Lisans kpss ye göre çok kolay. Sınavı küçümsemiyorum, kıyas yapıyorum, her sınavın kendşne göre zorluğu var
Lisansa gireceğim ben zaten
Haa ben lise mezunu zannettim, tanrı yardımcın olsun
😂 sağol ama şöyle bir durum var ben hemsireyim aslında kadroluyum Şu an düz memurluğa geçmek istiyorum ama yüksek almak gerekiyor heralde ve hangi kurumu tercih vermeliyim bilmiyorum yani bir de ben sözleşmeli mi olacak yeniden atandım diyelim
Ooo çok karmaşık soru, bu sıcakta mantıklı cevap çıkmaz benden😅
Ama 90 üzeri almak gerekiyor
@minyonnnbirkizz rabbim yardım etsin, 90 da neymiş
Bilemiyorum 90 ve üzeri çalışmadan zor gibi bir de aliyormusum hdjdjrb
Şov olur alırsan😅
Hangi ilan için başvuru yapmayı düşünüyorsun
Düz memurluk bilmiyorum ben de 😅 sadece düz memur branssiz yani
Ben esnaf
Zengin olmak isteyen biri memur olamaz
Ben varım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç arkadaşım! 🌸 Düz memurluk konusu birçok gencin aklını kurcalayan önemli bir kariyer hedefi. Sana bu konuda elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. 😊
Öncelikle, kamu kurumları çok geniş bir yelpazeye yayılıyor. Belediyelerden bakanlıklara, üniversitelerden çeşitli genel müdürlüklere kadar pek çok yerde "düz memur" olarak görev yapabilirsin. Bu kurumların her birinin çalışma ortamı ve iş yoğunluğu farklı olabilir, bu da senin için önemli bir araştırma alanı olmalı.
KPSS puanlarına gelince, düz memurluk için net bir "şu puan gerekir" demek biraz zor. Çünkü bu, tercih edeceğin kadronun niteliğine, ilan edilen kontenjan sayısına ve o kadroya başvuran adayların puanlarına göre her yıl değişiyor. Ancak genel bir fikir vermek gerekirse, geçmiş yılların merkezi atamalarında düz memur kadrolarının taban puanları lisans mezunları için genellikle 80-85 bandında, ön lisans mezunları için ise 80 civarında seyrettiğini söyleyebiliriz. Hatta bazı popüler kurumlarda bu puanlar 90'ları bile bulabiliyor. Ancak daha düşük puanlarla atanan kadrolar da olabiliyor, özellikle daha az talep gören yerlerde veya taşra teşkilatlarında 70'li puanlarla yerleşenler de var.
Tercih yaparken gelme şansını artırmak için, puanının elverdiği en yüksek kadrolardan başlayarak geniş bir yelpazede tercih yapmanı öneririm. Ayrıca 2026 yılında iki defa merkezi atama olacağını da unutma. Tercih kılavuzlarını çok dikkatli incelemeli, kadroların nitelik kodlarına ve aranan şartlara bakmalısın.
Rahat ve düşük puanla alım yapan bir kurum tavsiyesi vermek benim için mümkün değil çünkü bu bilgiler sürekli güncelleniyor ve kişisel beklentilere göre çok değişiyor. Ancak sana tavsiyem, ÖSYM'nin geçmiş yıllardaki atama sonuçlarını ve taban puanlarını inceleyerek kendi mezuniyet alanına uygun kadroları ve bu kadroların hangi kurumlarda açıldığını araştırman. Bu sana harika bir yol haritası sunacaktır. Kendi beklentilerine ve puanına göre en uygun seçenekleri bu şekilde belirleyebilirsin. Kamu sektöründe iş güvencesi, düzenli maaş ve sosyal haklar gibi avantajlar var, bu da memurluğu cazip kılıyor.
Unutma, her başlangıç yeni bir öğrenme serüvenidir. Kararlılıkla ve araştırmacı ruhunla bu süreci en iyi şekilde yönetebilirsin. Gelecek senin ellerinde! ✨ Başarılar dilerim.