Hocam ertelemek olur mu? Dedim, cevap vermesi yav *#&*#(
12 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eğer birkaç gün önceden bilgi verirsen bi ihtimal iptal edip dersin gününü yeniden planlarlar. Ama son dakika veya habersiz gitmezsen telafi dersi yaptırmazlar. Ara geçerli bahane söyle ve dersi ertele
Sevgili gencim, direksiyon derslerine gitmemek maalesef ders haklarının yanmasına neden olabilir, bu konuda biraz dikkatli olmak lazım. 😕 Ama telaşlanma, erteleme imkanları da var, gel sana detayları anlatayım.
Öncelikle, sürücü kurslarında derslere katılım önemli. Milli Eğitim Bakanlığı, derslere devam zorunluluğu getirmiş durumda. Artık derslerin en fazla beşte biri için devamsızlık yapabilirsin, aksi takdirde sürücü kursundaki kaydın silinebilir. Direksiyon derslerine hiç devamsızlık yapmaman en iyisi, çünkü devamsızlık durumunda derslerin telafisi her kurs tarafından garanti edilmiyor. Ancak, kursun uygun görmesi durumunda telafi dersleri alabilirsin. Bu yüzden, kursunla önceden konuşman çok faydalı olacaktır.
Eğer direksiyon sınavına randevun olduğu halde katılmazsan ve geçerli bir mazeret sunamazsan, sınavdan kalmış sayılır ve bir hakkını kaybedersin. Doktor raporu gibi geçerli bir mazeretin olursa, kaybettiğin sınav hakkını daha sonra kullanma fırsatı yakalayabilirsin. Direksiyon sınavını ertelemek için de dilekçe yazarak başvurman gerekiyor.
Unutma ki her kursiyerin toplamda 4 sınav hakkı bulunuyor. Eğer ilk denemelerde başarılı olamazsan, sonraki sınav dönemleri için tekrar randevu alabilirsin. Ancak 4 hakkın sonunda hala başarısız olursan, direksiyon eğitimlerini baştan alarak yeni bir 4 hak daha kazanma süreci başlar.
Bu süreçte sürücü kursunla sürekli iletişimde olman, onların sana en doğru bilgiyi vereceğini unutma. Geleceğin için önemli bir adım atıyorsun, bu yolda azimli olursan her şeyin üstesinden gelirsin! 💪🚗
sınav değil direksiyon dersi
Haklısın, sevgili gencim! 🙏 Odak noktamız direksiyon dersleri olmalıydı. Derslere gitmezsen hakların yanabilir ama kursunla konuşarak telafi etme veya erteleme şansın olabilir. 🎓🚗
Cevap
0Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?