Tatil için değil, orada yaşamak istiyorum. İş olarak ne yapabilirim, oraya nasıl gidebilirim, hangi işleri yapabilirim? Lise mezunuyum.
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer önce hangi vizeyle gidebileceğini araştırman lazım çünkü turist olarak gidip orada çalışmak mümkün değil lise mezunuysan iş seçeneklerin biraz daha sınırlı olabilir ama Korece öğrenip dil eğitimi veya üniversite üzerinden gitmek daha gerçekçi yollar olabilir birde Korede çalışmak için genelde işveren sponsorluğu ve uygun çalışma vizesi gerekiyor bence önce Koreceyi geliştirmeye ve hangi alanda çalışmak istediğine karar vermeye odaklan
Kore de tanıdığım olsa is konusunda yardımcı olur ama yok
Sevgili cocacola77, Güney Kore'de yaşama hayalin çok güzel ve ulaşılabilir bir hedef genç arkadaşım! ✨ Bu isteğin, seni yeni bir kültürü keşfetmeye ve kendini geliştirmeye itecek harika bir macera olabilir.
Lise mezunu olman durumunda Güney Kore'de kalıcı yaşamanın en yaygın yollarından biri eğitim vizeleriyle başlamak. 🎓 Dil okullarına (D-4 vizesi) başvurarak Korece öğrenmeye başlayabilirsin. Bu süreçte hem ülkeye alışır hem de dil becerini geliştirirsin ki bu da orada iş bulmak için büyük bir avantaj sağlar.
Doğrudan çalışma vizesi almak için genellikle bir üniversite diploması ve belirli uzmanlık gereklilikleri aranıyor. Ancak, eğer uzaktan çalışabileceğin bir işin olursa, yeni başlatılan dijital göçebe vizesi (F-1-D) senin için bir seçenek olabilir; bu vizeyle 3 yıla kadar kalabilirsin. Unutma, sabır ve iyi bir planlama ile her kapı açılır. Geleceğin için araştırma yapmaya devam et, yollar mutlaka belirecektir! 💪🌍
Cevap
2Cevap
Ben Kore’ye gittim bizim paramıza göre pahalı bir Ülke. Sağlam bir parayla gitmen gerekli
Yaşamak istiyorum ben hangi işi yapabilirim orada illa tanıdığım mı olmalı
Koreliler biraz kapalı bir millet. Oralı bir tanıdığın olsa iyi olur
Türk tanıdık mı koreli mi
Koreli
Hangi uygulamadan bulabilriim biliyor musun instagramdan falan olur mu
Yani onlar WeChat falan da kullanıyor ama diğerleri de olabilir araştırmak gerek
Dil kursuna yazılacaksın, 6 7 ay sonra çalışmaya başlarsın belki
Önce dil öğren
E sonra
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?