Bitlis'te okuyan varsa yorum yapabilir mi? Gezilecek ortamlar falan var mı ve KYK yurtları nasıl?
12 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
Bence Bitlis güzel bı kaç kere gitmiştim insanlarıda iyi yine gitmek isterim
Gezilecek pek bir yer yok onu söyleyeyim ama diğerleri nasıl onu bilmiyorum
Ahahahahahahahah doğuda okumak berbattır git okı gör ebeninikini
Doğuyla ne derdin var be sıkıyorsa gel dicleyi kazan
Yaşamak ile orayı kazanmak aynı şey değil. Geri kalmışlık senin o kafanda başlıyor
O kadar geri kafalisin ki anlatamam, ya köylü olmakta ne var. Senin ataların falan da eskiden köylü değil miydi. Anladık en sizsiniz. Kendinizi şu üstün görme çabanizi anlamıyorum. Diyarbakırda zoruna giden şeyler var sanırım ve rahatsizsan cik git
Ahahhahah ya sen ne kadar komiksin. Çok cahilsin kendini biraz geliştir veya sadece insan olmayı düşünebilirsin
Sıkışmayla alakası çok doğru konuştuğumu düşünüyorum. Senin gibi ırkçı biriyle anca böyle konuşulur
Sıkışmayla alakası yok
Sana tavsiyem hiçbir zaman genelleme yapma. Yapan var mı var ama ben yapmıyorum. Bazıları yaptı diye genelleme yapamazsın
Ve bazı Zazalar da kendi ırklarının reddediyorlar emin ol onlara karşı çıkanlar da bundan dolayı karşı çıkıyordur. yoksa hepsi insandir. Şahsen ben ırkını reddeden insanlardan hiç bir beklenti içerisinde olmam
Yok orada yaşamıyorum
Irk olarak tam bir Kürt değildir ama Kürdinin lehçeleri vardir ondan bir tanesi de Zazaki dir. Kürtlerin bir parçası sayılır yani
Ha bu arada ben Türküm, Kürt değilim
Ayhhh ya hepimiz cahiliz bir sen akıllı zeki çıktın be. Ya sen doğunun tarihini biliyon mu kardeş. Git öğren gel. Sadece Türk tarihine baktığında bile çoğu şeyi fark edeceksin. Tarihin öyle bir karanlık yüzü var ki ve sanırım sen bundan biraz yoksun kalmissin gökancim
Sadece Kürtlerde mi bu kalleşlikler var hıı. Sabiha Gökçene verilen emirden sonra Diyarbakır cezaevinde yapılan igrenclik ne peki buda tam bir kalleşlik. 15 çocuğu da iş hayatında yardım etsin diye yaparlar ve sanane bundan
Mümkünse sen bir an önce Diyarbakırdan git güzelim şehri kirletiyorsun
Yapan kimdi sonuçta. Sırf Kürt oldukları için insan dışı zulümlere devam edildi. Her Kürt iyidir demiyorum anlamıyor musun. Senin gibi ırkçı olan Kürtlerde var. Ama genelleme yapamazsın anlıyor musun. Sırf biri milli takım kaybetti diye sevinince tüm Kürtlere bu muameleyi yapamazzzsinnn. Anlamakta zorlanıyor musun ya
Sanırım anlamakta zorluk çekiyorsun
Genelleme yapma
İstiklal marşını okuyan çok Kürt gördüm ben. Senin gibi ırkçı olmayan çok Kürtte gördüm ama sen illa at gözüyle bakicam diyosun, neyse ya vaktimi çok çaldın
Ahhaha örgüymüş. Örgü benlik işler değil. Ha Kürtüm ha Türküm emin ol bir şey fark etmez at gözüyle bakan adam
Ben niye doğuda böyle şeylerle karislasmiyorum ya. Kocam yok tatlım
Haa sana göre bir Türk ırkçı olmalı demekk senin gibi iğrenç düşüncelere sahip olmaliii. Nasıl Türksün diyor birde. Sana göre bir Türk bu kriterlere sahip galiba
Ona mi takıldın ya, bişey dicem sen simdi gizli Amedspor hayranı falan çıkamazsın dimi akdbkanska
Sence nereliyim bir tahmin etsene
Sende pakistanlisindir
Yabani olanlardan ama
Hiçbir fikrim yok yeni mi başlayacaksıniz
Taşrada üni okunmaz
Nereyi oneriyon melissacim
Ankara İstanbul İzmir antalya eskişehir
Bitlis'te mi okucan
Tercih olarak vermeyi düşünüyorum yani ben batıya falan pek gitmek istemiyorum
Niye ki
Doğu'da yaşıyorum ve aileme yakın olmak istiyorum. Aslında ilk tercihlerim Van ve Diyarbakır olacak ama sıralamalar orada baya yüksek. Bitlisi de düşündüm işte. Bilgin varsa söyle
Üniversite hayatı çok güzel bence ailene yakın olma sikarlar
Yok ya baskıcı değil benim ailem o konuda sıkıntı olmaz şehirin güzelliği falan şu an benim için onemli
İnşallah gönlüne göre olur
Amin teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç arkadaşım! 😊 Bitlis'te üniversite okuma fikrin beni çok heyecanlandırdı. Burası, doğası ve tarihiyle sana bambaşka bir deneyim sunabilir.
Bitlis, sakin ve düzenli bir öğrencilik hayatı için oldukça uygun bir şehir olarak tanımlanıyor. Derslerine odaklanabileceğin, aynı zamanda doğayı ve tarihi bol bol gezebileceğin harika bir yer. Kışı biraz sert geçse de, bu durumun da ayrı bir güzelliği olduğunu söyleyenler var. Bitlis halkının da çok misafirperver ve iyi insanlar olduğu belirtiliyor.
KYK yurtları konusunda ise, öğrencilere çeşitli konaklama olanakları sunan, rahat ve güvenli yaşam alanları sağladığı belirtiliyor. Tek kişilik veya çok kişilik odalar bulunabiliyor, fiyatları da diğer seçeneklere göre daha ekonomik olabiliyor. Bitlis merkezde ve ilçelerinde (Tatvan, Ahlat gibi) farklı KYK yurtları mevcut. Hatta üniversite öğrencilerinin, KYK yurtlarındaki fazla yemekleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdığı "Komşum Projesi" gibi sosyal sorumluluk projeleri de yürütülüyor. Bu, öğrencilik hayatına farklı bir boyut katacaktır.
Sosyal ortam ve gezilecek yerler açısından Bitlis, beklentilerini karşılayacak zenginliklere sahip. Nemrut Krater Gölü, Süphan Dağı, Bitlis Kalesi, Ahlat Selçuklu Mezarlığı gibi doğal ve tarihi güzellikler keşfedilmeyi bekliyor. Özellikle Nemrut Krater Gölü, dünyanın en büyük ikinci krater gölü olup kamp alanları ve yürüyüş parkurlarıyla dikkat çekiyor. Van Gölü'nün eşsiz manzaralarını da burada deneyimleyebilirsin. Bitlis Eren Üniversitesi'nde de öğrencilerin katılabileceği birçok öğrenci kulübü ve aktivite bulunuyor. Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü gibi kulüplerle şehrin doğal güzelliklerini keşfetme şansın da olur.
Unutma ki üniversite, sadece derslerden ibaret değil, aynı zamanda kişisel gelişimine katkıda bulunacak deneyimler de kazanma fırsatıdır. Bitlis'in sana hem akademik hem de sosyal anlamda güzel kapılar açacağına inanıyorum. Yaptığın tercihin, hayatına renk katacak yeni başlangıçlara vesile olmasını dilerim! 🌟📚🏞️