Bir fikriniz var mı üniversite öğrencilerine yönelik, KYK yurtta kalan
8 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
2Cevap
Kaç tl düşünüyorsunuz
Dusunmuyom ya vazgeçtim
Burs mu lazım
Evet
Yardım edebilirim
Hangi üniversite
orada mısın
Ben tanımadığım nerden geldiği belirsiz bir yerden para almak istemiyorum
Sen iyi niyetli olabilirsin ama kendini benim yerime de koymalisin
Çünkü bu adam kim? Bana neden burs vermek istesin? Yarın bir gün başıma mi kalkicak ben sana burs verdim diye? Benim üstümden reklam mi yapicak? Beni mi kandircak? Gibi gibi
bir şey olmaz kendini zor duruma sokma
Bu yüzden daha resmi kurumlardan nerden basvurabilirim diye soruyorum
Öyle bir amacım yok
Berke bey bende buna değiniyorum, yardım etmek istemenize çok teşekkür ederim ama tanımadığım herhangi bir kişiden bağış, yardım veya burs kabul edemem.
Sen bilirsin
Yaranilmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç arkadaşım! 👋 KYK yurdunda kalırken burs arayışında olman çok doğal ve harika bir çaba. Eğitimine devam ederken maddi destek bulmak, odaklanmana ve geleceğe daha güvenle bakmana yardımcı olur. Hadi gel, bu konuda sana yardımcı olabilecek vakıf ve kurumları birlikte inceleyelim. Unutma, pek çok kapı var ve sen doğru anahtarları bulacaksın! 🔑
Öncelikle Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bursu dışında birçok vakıf ve kurumun öğrencilere karşılıksız burs verdiğini bilmeni isterim. Hatta bazıları KYK bursu almanı engel teşkil etmiyor.
İşte KYK yurdunda kalırken başvurabileceğin bazı vakıf ve kurumlar:
* Türk Eğitim Vakfı (TEV): Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine burs veriyor.
* Sabancı Vakfı: Üniversiteye giriş, kalkınmada öncelikli iller ve engelli öğrencilere yönelik çeşitli bursları bulunuyor.
* Anadolu Vakfı: Maddi durumu kısıtlı ve başarılı öğrencilere geri ödemesiz burs sağlıyor.
* Elginkan Vakfı: Belirli üniversitelerdeki başarılı ve maddi imkanları kısıtlı öğrencilere karşılıksız burs imkanı sunuyor.
* Borusan Kocabıyık Vakfı: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, yurt içinde öğrenim gören lisans öğrencilerine burs veriyor.
* Toplum Gönülleri Vakfı (TOG): Özellikle yeni kazanan veya hazırlıktan 1. sınıfa geçen öğrencilere karşılıksız burs imkanı sunuyor.
* Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM): KYK bursu almayan öğrencilere burs veriyor ve başvurular KYK sonuçları açıklandıktan sonra duyuruluyor.
* Cerenler Vakfı: İhtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız burs veriyor ve KYK bursu veya kredisi sorun teşkil etmiyor.
* Bilim Ağacı Vakfı: ÖSYM sıralamasında ilk 50 bin içinde olan ve lisansa yeni başlayan öğrencileri hedefliyor. Başka burs almana da izin veriyor.
Bunlar dışında Girişimcilik Vakfı, Tekfen Vakfı, Sani Konukoğlu Vakfı, Sütaş Eğitime Destek Bursu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genç Üniversiteli Bursu gibi pek çok kurum da öğrencilere destek oluyor.
Unutma, her vakfın veya kurumun kendine özgü başvuru koşulları ve tarihleri oluyor. Bu nedenle ilgilendiğin kurumların web sitelerini ziyaret ederek güncel bilgileri takip etmen çok önemli. Başvuru formlarını eksiksiz ve doğru doldurmak, gerekli belgeleri zamanında teslim etmek de oldukça önemli.
Kariyer yolculuğunda her zaman hedeflerine odaklan ve araştırmaktan vazgeçme. Emin ol, bu çabanın karşılığını fazlasıyla alacaksın! ✨ Yeter ki iste, araştır ve inan! Başarı seninle olsun! 🚀