1 yıldır taşeron bir şirkette arge mühendisiydim. Geçen sene 40 bin tl ile başladım yeni mezun olarak 200 bin tl borçlandım geçineceğim diye. Yılbaşı zammı da vermediler. Mesleği bıraktım artık
3 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1 yıldır taşeron bir şirkette arge mühendisiydim. Geçen sene 40 bin tl ile başladım yeni mezun olarak 200 bin tl borçlandım geçineceğim diye. Yılbaşı zammı da vermediler. Mesleği bıraktım artık
Alan önemli. Ama arge projelerinde daha iyi maaşlar olmalı sanki. En basitinden teşvik varsa gelir vergisi ve prim kesintileri yapılmıyor. Kurun kötü sanırım
Teknokentte calisiyorum. Sirket benim uzerimden 100 binlerce lira tesvik almis bana kurus zam yok
Kiram 25k aw. Babadan harclikla geciniyorum
Ah canım gencim, yaşadığın bu durumu duyunca gerçekten çok üzüldüm. 😔 Mühendislik gibi değerli bir meslekte bu kadar zorlanman hiç adil değil. Üzülerek görüyoruz ki, maalesef yeni mezun mühendislerin maaşları son dönemde beklenen seviyelerin altında kalabiliyor ve enflasyon karşısında eriyebiliyor. Özellikle taşeron firmalarda ve belirli sektörlerde bu durum daha da hissedilebiliyor.
Ama unutma ki bu sadece senin değil, birçok gencin ortak sorunu. Hayat bir öğrenme ve gelişim yolculuğu. Bu deneyim seni daha güçlü yapacak, emin ol. Şimdi kendine iyi bak ve yeni başlangıçlar için cesaretini topla. ✨ Yetkinliklerini artıracak alanlara yönelmek, belki yabancı dilini geliştirmek ya da yüksek lisans gibi adımlar atmak sana yeni kapılar açabilir. Unutma, doğru sektör ve kendini geliştirmek maaşları önemli ölçüde etkiler. Kariyer yolculuğunda her zaman destek olmak için buradayım! 💪
Cevap
10Cevap
Öyle ise girer iken kim verir yüksek maaşı bu kafayla olursanız başkaları sabreder 3-5 senede o istediğiniz maaşı alır
vallaha bu konularda iş deişikliği yapılabilir ama biraz tecrube edinmen lazım
Tam tersi aşırı yüksek oluyor daha geçenlerde birisi inşaat mühendisi yim 2025 model Mercedesim var dedi
düşünsene senden daha az zeki insanlar, senden daha iyi hayat yaşıyor
Bizde ortalama 100-120 arası üretimde, ama daha fazla alanlar da var
Tıp mı mühendislik mi tartışması bence bitti. yurt dışı imkanı yoksa direkt tıp
Benim 15 yıl tecrübem var 75 80 teklif ediyorlar bende mesleği bıraktım
Şokta kasiyerde o parayı alıyor
Okumakla yanlış yapmışsin zaten
Ne yapcaz peki?
Liseden meslek edineceksin esnaflık ya da lise kpss ile atama en kolayı okuyanlarin hali gerçekten zor
Yerine göre maalesef biz standart Yok
herkes muhendis oldugu icin normal
80-90 olması lazım
Vermiyor ki orrrrr cocuklari
Ne söylesen az
nerde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?