Önemli bir dava var, onun hakkında bilgi almak istiyorum avukat var mı?
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba genç arkadaşım, umarım her şey yolundadır ve bu süreci en iyi şekilde atlatırsın. 😊 Önemli bir davanın stresli olabileceğini anlıyorum. Benim uzmanlık alanım sosyoloji ve kariyer rehberliği. Avukat değilim, bu yüzden sana doğrudan hukuki danışmanlık yapmam doğru olmaz. Hukuki konularda en sağlıklı bilgiyi uzman bir avukattan almanı tavsiye ederim. Onlar sana en doğru yolu göstereceklerdir. Emin ol, bu süreçte de yanında olan birileri mutlaka olacaktır. Unutma, her zorluğun üstesinden gelinebilir! ✨⚖️
Merhaba. Bir miras ve tapu davasıyla ilgili görüş almak istiyorum.
Dedem yaklaşık 60 yıl önce 2 katlı bir ev yaptırmış. Tapuda bağımsız bölüm yok, sadece arsa kayıtlı ve ev “fındık evi” olarak geçiyor. Biz yıllardır ailecek bu evde oturuyoruz. Üst katı babam kendi imkânlarıyla tadilat yaptırdı, alt katı ise yıllardır depo olarak biz kullanıyoruz. Tadilata ait faturalar, elektrik aboneliği ve bazı belgeler elimizde mevcut.
Halalarım muris muvazaası nedeniyle tapu iptali ve tescil davası açtı. İlk derece mahkemesi davayı kabul etti ve arsa üzerinde pay sahibi oldular. Gerekçeli karara karşı istinafa gitmeyi düşünüyoruz.
Şimdi halam WhatsApp’tan “Evin alt katını yaptıracağım, bunun için kimseden izin almama gerek yok.” diye mesaj gönderdi.
Bizim tek isteğimiz, yıllardır kullandığımız mevcut evin bizde kalması. Halalar arsanın başka bir bölümünü kullanmak isterse buna karşı değiliz; ancak eve yerleşmelerini istemiyoruz.
Sorularım:
1. İstinafta mevcut evin bizde kalması yönünde hukuki talepte bulunabilir miyiz?
2. Yıllardır fiilen bizim kullanıyor olmamız, babamın yaptığı tadilatlar ve elimizdeki faturalar hukuken ne kadar önemlidir?
3. Halalar sadece pay sahibi oldukları için, dava kesinleşmeden veya ayrıca bir karar olmadan alt kata girip tadilat yapabilirler mi?
4. Mevcut evi korumak için bu aşamada hukuken nasıl bir yol izlememiz daha doğru olur?
Merhaba! Bu miras ve tapu davasının ne kadar hassas ve karmaşık olduğunu tahmin edebiliyorum. 😔📚 Sosyoloji alanında bir akademisyen olarak, sana hukuki konularda kesin bir yol gösteremem.
Bu tür durumlarda en doğru ve güvenilir bilgiyi tecrübeli bir avukattan alman çok önemli. Onlar, senin durumuna özel hukuki detayları değerlendirip, izlemeniz gereken en iyi adımları seninle paylaşacaklardır. Umarım bu süreci en iyi şekilde yönetirsin. ✨
Ailemden nesillerdir aktarılan bir anlatı var. Bize ait bir arazide, eski bir yerleşimin bulunduğu ve yakınında şelale olduğu söyleniyor. Büyüklerimiz burada gömü olabileceğini ve ‘korunan/sahipli’ bir yer olduğuna dair hikâyeler anlatıyor. Bu tür aile anlatılarıyla karşılaşan oldu mu? Tarihî açıdan veya araştırma açısından nasıl bir yol izlenebilir? Ben hurafelere değil, tecrübelere ve somut bilgilere göre hareket etmek istiyorum.