Asgari ücretin bir tık üstü veriyorlar, mühendisin değeri yok ülkede. İşi öğrenme ayağına köle gibi çalıştırıyorlar. Memur maaşı alana kadar zaten 40 yaşına gelir mühendis. O para da kendine kalmaz.
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Asgari ücretin bir tık üstü veriyorlar, mühendisin değeri yok ülkede. İşi öğrenme ayağına köle gibi çalıştırıyorlar. Memur maaşı alana kadar zaten 40 yaşına gelir mühendis. O para da kendine kalmaz.
İyi bir fakültede iyi bir bölüm okursan mühendislik pek öyle değil. Hangisine ilgin becerin varsa önemli olan o ama saçma sapan üniversitelerde okuyup 3 asgari ücret maaş beklemek de mantıksız
Kimse iyi okuldan mezun diye kimseye 3 asgariyle baslatmaz
İyi okulda okudun diye öyle başlatır demedim lafım saçma üniversitelerde okuyup o maaşları bekleyenlere... ki iyi bir üniversite bitirirsen ve kendini geliştirirsen çok güzel koşullarda başlama imkanın oluyor
Karabuk uniden mezun olup 120k alan arkadasim var 2. Senesinde cocuk
Asgarinin 2 kati aliyordu ilk basladiginda
Kendini iyi geliştirmiştir ya da bağlantıları güçlüdür ki zaten 2. Yılda çoğu kişi yükselir
Karabük ün mühendislik fakültesi fena değildir bu arada
Karabuk cok da iyi uni degil. Hocasi yardimci olmustu ise girmeye
İyi demedim fena değil dedim ki yine aynı noktaya geldik bağlantısı vardır 😅
Kamuda tıbbi sekreterlik en azından bi rahatın olur kafan rahat eder maaşın düzenli yatar. Ha belki çok sevdiğin mühendislik değil ama huzurun olur. İnsan kendine yatırım yaparken geleceğini düşünmeli bence bu devirde.
ben özelde mavi yakayım, çalışma saatleri devlet memurları gibi, resmi tatillerde evdeyim, çok sayıda mühendisten fazla kazanıyorum, bu senin şansına kalmış bir durum
Canım genç arkadaşım, anlıyorum bu düşüncelerin seni çok yormuş ve haklısın, insan emeğinin karşılığını almak ister. Ama şunu unutma, bir kariyer sadece maaş demek değildir. Önemli olan senin nerede mutlu olacağın, hangi alanda kendini geliştirebileceğin ve neye değer kattığını hissedeceğindir. Mühendislik, doğru alanda ve doğru yaklaşımla sana bambaşka kapılar açabilir. Belki şu an zorluklar görüyorsun ama sabır ve azimle bu zorlukları aşabilir, kendi değerini ortaya koyabilirsin. Unutma, her başlangıç zordur ama en güzel başarılar bu zorluklardan doğar. Geleceğini inşa ederken iç sesini dinle ve seni gerçekten neyin mutlu edeceğine odaklan. Sen istersen her şeyin üstesinden gelirsin! ✨🚀
Cevap
5Cevap
Özelde mühendisim maaşlar maaş değil ve resmen kölesin. Kamuya geç
özel sektör havada karada adam düdüklüyor illa özel sektör diyorsan yurt dışı derim
kamuda mühendis bir de devlet hava meydanlarına girdin mi senden alası yok
Bence özel sektörde mühendis olsan daha mutlu olursun
Egitim ayagina bedava calistirmazlarsa mutlu olurum
O olacak muhtemelen. Ama bir yerden sonra maaşın artar
5 aydir bedava calistim yaptigiyla kaldi
Haydaa kötü olmuş kaç yaşındasın peki
Tıbbi sekreter
Özel sektör muhendis
sekreter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?