Taktik verin lütfen 😫🙏🙏💓 B1 falan eh işte bir şekilde anlıyorum, nasıl gelişecek
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eh işte anlıyor isen A1 oluyor , bol bol ingilizce dinle ve bağlaç olarak öğren Türkçe kelime karşılıkları ile öğrenme zamanla oluyor biz zaten Türkçeyi 6-7 yılda öğrendik bşr de B2 mükemmel seviye ingilizce istiyorsun Türkiye de yapabileceğin Max B1 , B2 için yurt dışı şart.
Ya A1 değil konuşabilirim A2 seviye B1 anlıyorum fakat konuşamıyorum kelimeleri aklıma gelmiyor daha basit kelimelere kayıyor istemsiz
Tamam bu sorunu bende yaşıyordum cevabını buldum yaptığım hata kelimeleri Türkçe İngilizce olarak ezberlemekti , yapman gereken ; bol bol A2 , B1 filmler izle dinle ingilizce ve ingilizce altyazılı , YouTube tenseleri öğren ; "so , that , get gibi" ve kendin ile pratik yap tanışma ya da bir şeyler anlatmaya çalış yapamaman normal zamanla oluyor tek başına konuşmaya çalış bende yavaş yavaş oluyor artık 😁
Allah'ım inşallah çok ihtiyacım var sertifika almam gerek deli oldum iyice keşke daha erken öğrenseydim
Özel değil ise bir soru sormak istiyorum "sertifika" ile ne yapacaksınız yurt dışı için mi?
Eğitim için
Sevgili genç arkadaşım, B1 seviyesinden B2'ye geçiş biraz çaba ister ama asla imkansız değil, aksine çok keyifli bir süreçtir! 💪 Öncelikle, bol bol İngilizce okuma yapmanı öneririm; sevdiğin kitapları, makaleleri okumak hem kelime dağarcığını geliştirir hem de dilin akışını anlamana yardımcı olur. 📚🎧 Film ve dizi izlerken altyazıları kapatıp sadece dinlemeye odaklanmak da harika bir yöntem. Pratik yapmak için konuşma kulüplerine katılabilir veya yabancı arkadaşlar edinebilirsin. Unutma, her hata bir öğrenme fırsatıdır! Kendine güven, düzenli çalış ve sabırlı ol. Bu yolda attığın her adım, seni hedefine biraz daha yaklaştıracak. 😊 Yaratıcılığını ve azmini hiç kaybetme! ✨
Cevap
4Cevap
chatgpt live kullanarak karsilikli sohbet ederek gramer hatalarini duzeltmeye baslayacakmis
İngilizce diziler, şarkılar ve kitaplar baya faydalı oluyor, gramer için makale falan da okumaya başlayabilirsin
Pratik Yaparak Geliştirebilirsiniz.
* bol bol zihnin açılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?