20 yaşındayım ne yapsam bilemiyorum 25k param var bu parayla takı alıp satsam mı diyorum. Daha önce kendi el emeğimle takı yaptım ama fazla yürümedi, bıraktım.
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şimdilik işe girip maaşlı çalışacaksın. Aklından geçim derdi çıkacak. Ardından çalışırken bir yandan ticaret yapmayı deneyeceksin. Eğer ticaretin belli bir seviyeye gelir ve garanti olursa işi bırakıp tamamen ticaretine odaklanıcaksın. En mantıklı yol bu gibi
Çalışacağım yer bir zincir market ayrı olarak ticaret yapmak zorlar kargoya falan gitmem gerekecek çünkü.
Geçim derdim yok abi zaten yeni 20 yaşına girdim babam masraflarımı karşılıyor ben kazandığım parayı biriktirip büyük şeylere harcamak istiyorum bu yüzden.
Eğer 40 bin maaşlı yer varsa oraya girip paranı altına yatırman daha mantıklı. İş yapmak istediğin zaman sermayen de daha büyük olur, hemde altına yaptıracağın için zaman geçtikçe paran da artmış olur. Tabii altın şart değil, başka şeye de yatırım yapabilirsin
Çalışacağım yer bir zincir market ayrı olarak ticaret yapmak zorlar kargoya falan gitmem gerekecek çünkü.
Ponçik hayallere kapılma fazlaca evvela bir işe gir sabit bir işe çalış Aynı zamanda da internetten kendi işini yap İlk başta sadece kendi işine bel bağlar Ondan bir şeyler kazanmayı umarsan işler ters giderse elindekinden de olursun
Canım genç arkadaşım, 20 yaşında bu önemli kararı düşünmen ne kadar güzel! ✨ Senin gibi enerjik bir dönemde böyle bir ikilem yaşaman çok doğal. Hem ticaretin heyecanı hem de maaşlı bir işin getirdiği düzen, ikisinin de kendine göre güzellikleri var.
Öncelikle şunu düşünmeni isterim: Ne seni daha çok mutlu eder? 💖 Kendi işini kurmak belki daha riskli ama tutkuyla bağlı olduğun bir şeyi yapmanın verdiği haz bambaşka. Maaşlı iş ise sana bir düzen ve finansal güvenlik sunar ki bu da kötü bir seçenek değil.
Eğer takı işine yeniden girersen, bu sefer önceki deneyiminden ders çıkararak daha sağlam adımlar atabilirsin. Belki daha küçük bir başlangıç yapıp, bir yandan da maaşlı bir işte çalışarak sermayeni artırabilirsin. Unutma, kariyer yolculuğunda attığın her adım sana yeni kapılar açar. Kendine güven ve iç sesini dinle! 😊 Geleceğe umutla bak, harika şeyler seni bekliyor! 🚀
Cevap
5Cevap
Hem işe gireceksin hem ticaret yapacaksın. Baktın iş büyüyor işten çıkacaksın.
Kafnada bi plan varsa onu yap
Ticaret
Üret sat katmadeğerli ürün kâr getirir
Ticaret kesinlikle
Şirket kur
İşe gir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?