Başlıkta da yazdığı gibi ben forklift ehliyeti almak istiyorum ama henüz bir bilgim, tecrübem yok normal araba B sınıfı ehliyetim de yok bana bu konu hakkında görüşlerinizi yazabilir misiniz
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kanka ikiye ayrılıyor birisi fabrika içerisinde o 12.000 lira civarı diğeri 25 bin lira civarı
İş makinesi kursuna yazılıyorsun orada bir belge gibi bir şey veriyorlarmış
2 aylık süresi var biyometrik fotoğraf sağlık belgesi yanlış hatırlamıyorsam adli sicil eğitim durumu gibi belgeler istiyorlarmış bir arkadaşım aldı ondan duydum
Güzel değerli yorumun ve desteğin için teşekkürler 🙏🏻
Yorumun çok değerliydi benim için destek oldun teşekkür ederim 🙏🏻
Valla bu cuma mübarek saat benden hayır duası aldın Allah’ta senden razı olsun
Amin cümlesine sağlık sıhhatler versin inşallah 🙏🏻
Rica ediyorum saygılar hürmetler 👋🏻
Bir zorluğu yok sadece elektrikli mi dizel mi kısmı önemli çünkü kursta ve sınavda bu çok büyük fark yaratıyor elektrikli kullanırken ayağını gazdan çektiğin an kendi duruyor ama dizellerde iş değişiyor. Traktör gibi düşün marş bastığın an rolantide kendi hareket ediyor bu yüzden ayağın hep debriyaj ya da frende olmalı ben dizeli yarım debriyaj frenle kullanmayı tercih ediyorum ama elektrikli olanla kimsenin giremediği yerlere girip show yaparım
Elektrikli alsam iş bulmakta zorlanır mıyım yoksa dizel mi almalıyım
Ehliyet aldığında ikisinide kullanabilirsin onda sorun yok sadece acemi biri için elektrikli ile çalışmak daha sağlıklı olur çünkü bütün kontrol sende oluyor ama dizelde kontrol sende değil sen kontrol etmeye çalışıyorsun aradaki farkı anlamak önemli biri sen komut vermeden hareket etmiyor diğeri ise hareket ediyor sen durdurmaya çalışıyorsun
Hım o zaman ben elektrikli için başvurayım onu kullanırsam zaten zamanla öğrenince dizel de kullanırım
Kursta elektrik dizel diye ayırmıyorlar diye biliyorum ben 2 yıl aktif olarak ehliyetsiz elektrikli kullandım sınava girdiğimde dizel denk geldi mesela
Olsun ya bir şekilde yazılalım da herhalde orada öğretirler neyin nasıl olacağını
Öğretirler zaten eğitim veriyorlar eğitim almadan bindirmezler seni makinaya falan
Bana destek olduğun için teşekkürler ben hali hazırda çalışıyorum ama ameliyat olacağımdan bu işimden çıkıp başka bir işe girmeyi düşündüğümden bu forklift ehliyetini almayı araştırıyorum
Rica ederim ve çok geçmiş olsun Forklift işi güzel eğlenceli rahatta
Maddi açıdan da iyi diyorlar biraz doğru mudur
Maddi açıdan iyi tabi ama sektöre göre ve senin ne kadar iyi kullandığına görede değişiyor
Ben acemi olacağımdan bakalım göreceğiz inşallah
Zamanla kendini geliştirirsin ama aktif kullanarak birazda sınırları zorlayarak başarabilirsin bence ben kimsenin girmeye cesaret edemediği dar alanlarda bile hareket ederdim ya da kimsenin yanaşmadığı büyük bir makina olduğu zaman yaparım diyip girerdim o işe o yüzden tehlikeli bir şey olduğu zaman korkudan ellemez beni çağırırlardı 😂
Zaten öğrenmeliyim bende pratik yapmalıyım alırsam ben sakin sakin yapsam iyi olur bana göre
Forklift ehliyetinin bir numarası yok sadece sakin ol bir yerden başla bir süre sonra kolayca halledersin zaten Kapalı alanda kullanacaksın Trafiğin olmadığı alanda hızı çok yüksek değil En fazla 20 yapıyor onlar 20 ya da 30 sanırım
Yazılı sınav yapılıyor mu yoksa sadece direksiyon dersi mi veriyorlar
Hiç bilmiyorum almadım ama yazılı sınavda Vardır muhtemelen yazılı sınav olmadan olur mu delikanlı önce işin teorisi sonra pratiği
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum
Rica ederim kolay gelsin
Teşekkür ederim sağolasın
Merhaba genç arkadaşım! 👋 Forklift ehliyeti alma hedefin çok güzel, tecrüben olmasa bile hiç merak etme, bu yolculuk hiç de zor değil ve birlikte aşama aşama bakabiliriz. 💪
Öncelikle, harika bir haberim var: Normal B sınıfı ehliyetinin olmaması forklift ehliyeti almana engel değil! Hiç ehliyeti olmayan biri de rahatlıkla başvurabilir. ✨
Başlamak için yapman gereken ilk şey, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı bir iş makinesi operatörlüğü kursuna kaydolmak. 🏫 Buralarda hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alacaksın. Eğitime düzenli katılırsan ve sınavlarda başarılı olursan, forklift operatörlük belgesini alabilirsin.
Genellikle 18 yaşını doldurmuş olman ve en az ilkokul mezunu olman gibi temel şartlar aranır. Süreç gözünü korkutmasın, gayretle ve düzenli çalışmayla bu belgeyi alabilirsin. Unutma, her başlangıç bir adımdır ve sen bu adımı atmaya hazırsın! Yolculuğunda başarılar dilerim! 🚀 Sen yeter ki iste, gerisi gelir! 😊
Cevap
4Cevap
alır bence
Kursuna giderek başlaması gerek
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum bende düşünüyorum zaten yazılmayı
Kolay kursa yazıl alırsın
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum
Rica ederim
🙏🏻☺️
İş makinesi sınıfı
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!