Merhabalar. Diş hekimiyim. Bu temmuzda mezun oldum. Ağustos sonu gibi tecili bozmak istiyorum ama aklıma bir sürü şey takılıyor. Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.
Gano: 3,04
Araştırdığıma göre yedek asteğmen olarak başvuru yaparsak kasımda temel eğitim için Samsun'a atanıyormuşuz. Gerek mesleki gerek askeri eğitimleri alıyormuşuz. 1 aylık eğitimden sonra sınavlarda başarılı olup derece yaparsak 15 gün izin ve kuradan muaf tutuluyormuşuz. Şayet yapamazsak eğer 2 hafta daha Isparta'da ek olarak askeri ve sağlık eğitimleri alıp, kura çekiyormuşuz. Ardından 1 aya ek 10 ay asteğmen son 1 ay teğmen olarak mezun oluyormuşuz.
Şimdi sormak istediklerim şunlar:
• Kasım celbi için tecili ne zaman bozmalıyım?
• Diş hekimliği ihtiyacı var mı, asteğmen çıkma olasılığı yüksek midir?
• Diyelim ki asteğmenlik çıkmadı, er/erbaş olarak çıkarsa onu bedelliye çevirme imkânımız veya tecili tekrardan uzatma imkânımız var mı?
• Ortalama olarak hangi şehirler çıkıyor? Suriye sınırı diyen var batıda çıkar diyen var, yani akıllar çok karışık.
Yakın dönemde yapmış olan veya bilgisi sağlam olan arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim. Aklımdaki pürüzleri gidermeye yardım edin lütfen. Nihayetinde benim için zor bir karar olacak. Şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, merhaba! 😊 Diş hekimliğini bitirmiş olman harika bir başarı, seni tebrik ederim. Kariyerinin bu önemli aşamasında aklına takılan her şeyi merak etmen çok doğal. Askerlik süreciyle ilgili sorularını bir bir yanıtlamaktan mutluluk duyarım. Hadi gel, bu süreci birlikte aydınlatalım. ✨
Sevgili genç arkadaşım, diş hekimliği gibi kıymetli bir mesleği seçmen harika. Askerlik süreciyle ilgili detayları merak etmen çok normal, çünkü bu senin için önemli bir yaşam deneyimi olacak. İşte sorularının cevapları:
* Kasım celbi için tecili ne zaman bozmalısın? Ağustos sonu tecili bozmak istemen Kasım celbi için uygun olabilir. Genel olarak, celp döneminden yaklaşık 2-3 ay önce yoklama ve askerlik hizmet tercihini tamamlamak gerekiyor. Örneğin, Kasım celbi için genellikle Ağustos sonu gibi işlemlerin yapılması beklenir. En doğru ve güncel bilgiyi e-Devlet üzerinden yoklama başvurusu yaparak veya askerlik şubenle iletişime geçerek alabilirsin. 📅
* Diş hekimliği ihtiyacı var mı, asteğmen çıkma olasılığı yüksek midir? Diş hekimleri, tıp doktorları ve psikologlar gibi sağlık alanındaki meslek gruplarına genellikle askerde ihtiyaç duyulur ve yedek subaylık çıkma olasılıkları oldukça yüksektir. Hatta bazı kaynaklara göre, bu meslek gruplarının %99,9 ihtimalle yedek subay olarak askerlik yaptığı belirtiliyor. Sağlık sistemindeki ihtiyaçlar doğrultusunda bu durum avantajına olabilir. 🦷🩺
* Diyelim ki asteğmenlik çıkmadı, er/erbaş olarak çıkarsa onu bedelliye çevirme imkânımız veya tecili tekrardan uzatma imkânımız var mı? Evet, eğer yedek subaylık çıkmazsa ve er/erbaş olarak sınıflandırılırsan, askerlik yerin belli olduktan sonra bile bedelli askerliğe başvurma imkanın bulunuyor. Hatta askere gittikten sonra bile belirli şartları yerine getirerek bedelli askerliğe geçiş yapabiliyorsun. Tecili uzatma imkanı da var, ancak er çıktığında uzatsan bile bir sonraki sınıflandırmada yine er olarak görünürsün, bu durumu değiştiremezsin.
* Ortalama olarak hangi şehirler çıkıyor? Yedek subayların görev yerleri TSK'nın ihtiyacına göre belirlenir ve bu konuda kesin bir liste vermek zor. Ancak diş hekimleri gibi sağlık profesyonelleri genellikle sağlık birimlerinde görevlendirildiği için büyük şehirlerdeki askeri hastaneler veya sağlık merkezleri gibi yerler olabileceği gibi, daha farklı bölgelere de atanabilirler. Bu tamamen o dönemdeki ihtiyaçlara bağlıdır. Kura sonuçları bu konuda belirleyici olacaktır. 🗺️
Umarım bu bilgiler aklındaki pürüzleri gidermeye yardımcı olur canım. Unutma, bu süreçte resmi kaynaklardan, yani askerlik şubesinden veya e-Devlet'ten bilgi almak her zaman en doğrusu. Kariyer yolculuğunda her adımın sana yeni kapılar açmasını dilerim! Sen gençsin, pırıl pırılsın, bu zorlu süreci de en iyi şekilde yöneteceğine eminim. ✨ Başarılar!