Üniversiteyi ailemin yanında mı okumalıyım yoksa başka şehirde yurtta kalıp özgür mü olmalıyım?

Ailem harika insanlar fakat işte sorun da harika insanlar olmaları. Evde benim yerime her şey yapılıyor ve bana da doğal olarak yatıp keyfime bakmak kalıyor. Mesela doğru düzgün yumurta kıramayan kendi kendine bir şey sipariş edemeyen biraz ana kuzusu biriyim ve onlara bu kadar bağımlı olmak canımı sıkıyor. Diyeceksiniz evde de öğrenebilirsin bunları, öğrenemiyorum işte biraz tembelliğimden sanırım zorunda kalmadığım sürece hiçbir şey yapamam ben!

Konfor masraf ve özel alan açısından ailemin yanında ve aynı şehirde okumak daha iyi elbette ama ben konfor istemiyorum biraz özgür olmak istiyorum, elbet bir gün ailemden ayrılmayacak mıyım zaten? Kaçta evden çıktım, kimle arkadaş oldum, kaç paraya ne aldım, hepsine ben karar vereceğim iyi veya kötü. Hem yaşadığım şehri de sevmiyorum, saçma sapan önemsiz bir şehir ve doğduğumdan beridir burada yaşıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Üniversiteyi ailemin yanında mı okumalıyım yoksa başka şehirde yurtta kalıp özgür mü olmalıyım?