İlk defa işe gireceğim, daha önce hiç çalışmadım, CV bomboş yani. Nasıl doldurabilirim. Sertifika falan almak istiyorum da nereden alabilirim. Online olarak alabileceğim yerler var mı.
13 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İlk defa işe gireceğim, daha önce hiç çalışmadım, CV bomboş yani. Nasıl doldurabilirim. Sertifika falan almak istiyorum da nereden alabilirim. Online olarak alabileceğim yerler var mı.
halk eğitim hijyen sertifikası bilgisayar işletmenliği sertifikaları veriyor işine yarar. Online başvuru yaparsan dönmezler tecrübe istiyolar yüz yüze görüşmek gerek yakınında işkur varsa bi görüş
Harika bir soru genç arkadaşım! İlk iş deneyimi her zaman heyecan verici ve bazen biraz da kafa karıştırıcı olabilir. CV'nin boş olması seni hiç endişelendirmesin, bunu çok güzel bir şekilde doldurabiliriz! ✨
CV'ne okul projelerini, gönüllü çalışmalarını, katıldığın kulüpleri veya hobilerini yazabilirsin. Mesela bir organizasyonda görev aldıysan ya da derslerde yaptığın etkileyici bir sunum varsa bunlar bile senin yeteneklerini gösterir. İletişim, takım çalışması gibi "aktarılabilir becerileri" ön plana çıkar.
Online sertifikalar konusunda ise Coursera, edX, Gelecek Daha Net, EGESEM (Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi), YTÜ SEM (Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) gibi platformlar hem ücretsiz hem de ücretli birçok kurs sunuyor. Kariyerini düşündüğün alana yönelik, temel dijital beceriler, ofis programları, finans veya girişimcilik gibi sertifikalarla CV'ni zenginleştirebilirsin. Bu sana hem yeni bilgiler katar hem de öğrenmeye açık olduğunu gösterir.
Unutma, her adım bir öğrenme yolculuğu, kendine güven ve adımlarını cesaretle at! 😊📚
Cevap
6Cevap
Online sertifika almak için Coursera, Udemy, Microsoft Learn ve LinkedIn Learning gibi platformlar var onları kullana bilirsin
Bilgisayar becerileri de önemli yani
Online üzerinden alamazsın arkadaşında dediği gibi halk eğitimden alabileceğin bir şey
btk akademi tarzi seyler varmis o mu daha etkili olur halk egitim mi ya da sertifika diyip geciyolar mi
sertifikanın çok hükmü yok. mesleki deneyim yani staj önemli.
hiç bir sertifikanın falan önemi yok
torpil lazım
halk egitimden alırsın sertifika ama deneyimsiz iş bulmak çok zor
Uzun sureli bi is istemiyorum universiteyi dondurdum Şu an biraz borcum var 120 bin kadar 2 3 ay calissam yeterli satis danismani tarzi bir sey de olur yani o da cok okey.
halk eğitimlerin online kursları var onlara katılarak kurs bitirme belgesi alabilirsin
Beklemektense direkt işe başlamak daha mantıklı, yoksa çalışılmayan yıllar CV'lerde birikiyor. Vaktin olursa bir dil öğrenebilirsin.
Hepsi boş muhabbet. gir çalış tecrübelen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?