Kompleksim var yani kendimden asılı değil bu yüzden arkadaşım bile yok. Lütfen yardımcı olun bir fikriniz falan da varsa söyleyin lütfen
14 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
7Cevap
Çalışırsın iş hayatında çok gördüm kekeleyen insanı herkes kekeleyebilir senin sık olması sorum değil bu önce zihinde bitereceğin bir şey neden çalışamayazsın
Terapiste gittin mi. Ben gittim faydasını gördüm
Gitmedim, terapist ne yapıyorki? Biraz tedavi sürecin anlatsana
Onu düzeltmeye çalış olacaktır
burcun ne başak balık falan mı
Balık
iyi tutturdum
vitamin b1 almayı dene, beynin bir bölgesi bu vitamin eksikliğinden etkilendiği için kekemelik oluyor
Başka ne alsam iyi olur ve bu vitamin b1 ne kadar sure kullanmalıyım
süresini bilmem düzenli al dene ama düşük dozlar etkisiz kalabilir. fazlasının zararı yok atılıyor zaten. yapay zekaya sor zaten kekemelik ile b1 vitamini eksikliği arasındaki ilişkiyi bilimsel araştırmalara bakarak sana bağlantısını anlatır.
AI Bakışı Kekemelik doğrudan tek bir vitamin eksikliğine bağlanmaz. Ancak bilimsel araştırmalar, özellikle B1 vitamini (tiamin) ve D vitamini eksikliklerinin kekemelik şiddeti ve dil gelişimi üzerinde etkili olabileceğini göstermektedir. Ayrıca magnezyum gibi mineraller de konuşma kaslarının kontrolünde kritik rol oynar.
Bilimsel olarak incelenen başlıca bağlantılar şunlardır:B1 Vitamini (Tiamin): Sinir sisteminde hücresel enerji üretimi için gereklidir. Bazı nörolojik çalışmalarda, B1 vitamini eksikliklerinin nöronlara enerji iletimini bozarak veya tiamin metabolizmasındaki genetik sorunların sinir dokularını etkileyerek kekemeliğe yol açabileceği iddia edilmiştir
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8496059/
Magnezyum: Bir vitamin olmasa da eksikliği, konuşmada görev alan kaslarda istemsiz kasılmalara (spazm) ve sinir sistemi aşırı uyarılabilirliğine neden olarak kekemelik belirtilerini şiddetlendirebilir.
D Vitamini: Özellikle çocuklarda yapılan araştırmalar, dil ve konuşma bozukluğu olan kişilerde D vitamini seviyelerinin sağlıklı bireylere göre belirgin şekilde düşük olduğunu ve D vitamini eksikliği ile kekemelik şiddeti arasında bir bağlantı olabileceğini ortaya koymuştur
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8496059/
linkleri türkçeye çevir oku
Kitap oku sürekli
Dolandırıcı ol
Hangi ildesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, öncelikle bu hislerini bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim. İçinden geçenleri ifade etmek bile büyük bir cesaret. Kekemelik sadece bir farklılık, asla senin potansiyelini ya da değerini belirlemez bunu unutma. 💖
Evden online olarak yapabileceğin birbirinden güzel işler var aslında. Yazı yazma yeteneğin varsa içerik üreticiliği, çevirmenlik ya da metin yazarlığı harika olabilir. Görsel yeteneklerin varsa grafik tasarım, web sitesi tasarımları ya da sosyal medya yöneticiliği gibi alanları düşünebilirsin. Belki de veri girişi, online asistanlık ya da kodlama gibi daha teknik alanlara yönelebilirsin. Unutma, önemli olan kendine inanmak ve adım atmaktan çekinmemek. Hangi alana yatkın olduğunu keşfetmek için biraz araştırma yapabilirsin. Bu yolculukta her zaman yanındayım. 🙏💪✨