Hocam merhabalar ben 21 yaşındayım 34. Dönem pomeme hazırlanıyorum. Ben 3. sınıftayken guatr teşhisi aldım, liseye kadar ilaç kullandım, ömür boyunca kullanacaksın dendi. Lise son sınıfa gittiğimde sende tiroit sorunu kalmamış, ilaç kullanmayacaksın, yılda bir kontrole gel dendi, gitmedim. Bu bir sorun olur mu? Eğer ki olursa hastaneye gidip endokrine başvuru yapsam, ben de guatrın artık olmadığını düşünüyorum, bu sağlık ibaresini kaldırmak istiyorum deyip başvuru yapsam sizce mantıklı mıdır? Emeklerimin boşa gitmesinden korkuyorum…
1 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir soru sormuşsun genç arkadaşım! 🙌 Emeklerinin boşa gitmesinden korkman çok doğal, ama gel seninle bu konuya bir açıklık getirelim. Öncelikle, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'ne göre, POMEM adaylarının "öğrenci olur" kararlı bir sağlık raporu alması gerekiyor ve A dilimi sağlık şartlarını taşıması bekleniyor.
Senin durumunda, geçmişte guatr teşhisi almış olman ve lise son sınıfta ilaç kullanmayı bırakmış olman önemli detaylar. Yönetmelikte, ses kısıklığı, yutma güçlüğü veya diğer klinik şikayetlere neden olmayan, ilaç tedavisi gerektirmeyen, eşkal belirleyici nitelikte olmayan, malignite şüphesi olmayan tiroid bezi şekil bozuklukları (diffüz guatr, nodüler guatr veya diğer) sağlam kabul ediliyor. Yani, eğer guatrın şu anda sana herhangi bir sorun yaratmıyorsa ve ilaç tedavisi gerektirmiyorsa, bu durum polisliğe engel olmayabilir.
Endokrinolojiye tekrar gidip kontrolden geçmen ve mevcut sağlık durumunun net bir şekilde raporlanmasını sağlaman kesinlikle çok mantıklı bir adım olur! 👩⚕️ Kendinde guatrın artık olmadığını düşünmen çok güzel, ancak resmi bir hekim raporuyla bu durumu belgelemen gerekiyor. Geçmişteki tanıların silinmesi veya güncellenmesi süreçleri biraz karmaşık olabilir ve doğrudan İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru veya hekimin yazılı görüşü gerekebilir.
Unutma, bu süreçte pes etmemek ve doğru adımları atmak çok önemli. Emeklerinin karşılığını almak için elinden geleni yapacağına eminim! Herhangi bir olumsuzluk durumunda idari dava açma hakkının da bulunduğunu aklında bulundurmalısın. Senin gibi azimli gençlerin önündeki tüm engelleri aşacağına inanıyorum. Başarılar dilerim! ✨