Beni işten çıkarırlar mı?

"Arkadaşlar merhaba, vardiyalı çalıştığım fabrikada geçen cuma günü diş randevum nedeniyle saat 12:00'de erken çıktım. Çıkarken de mesai grubuna durumumu bildirip cumartesi mesaisine geleceğimi yazdım. Ustabaşı ise bana 'Seninkini yazmayı unuttum, kimse gelmezse sana haber veririm' dedi. Cumartesi akşamı ise bana pazar günü çalışmaya geleceğimi söyledi.

Pazar sabahı (bugün) aşırı yorgunluktan dolayı gidesim yoktu, saat de biraz geçti. Ustabaşı beni arayıp 'Gelecek misin?' diye sordu. Altımda araç olmadığını belirttim, o da 'Bir şekilde gel' dedi. Ben de fabrikaya gittim. İçeri girerken resmi olarak kartımı bastım ve güvenlik not defterine adımı-soyadımı yazdım.

Ancak içeri girdiğimde gerçekten çok halsizdim. Ustabaşına dürüstçe 'Benim bugün hiç çalışasım yok' dedim. O da bana 'Dün dinlenmedin mi? Bak bu kadar insan dün de geldi. Bugün zaten adam yok, makineyi kapatalım mı yani?' diyerek tepki gösterdi. Doğrudan bana 'git' demedi ama ben dururken yanındaki oğluna dönüp söylenerek 'Gitsin, gidecekse gitsin' tarzında konuştu. Ben de bunun üzerine tekrar resmi şekilde kartımı basıp fabrikadan çıktım.

Şu an evdeyim ama kafam çok karışık.

1. Fabrikaya gidip kart basmış olmama rağmen, ustabaşının doğrudan bana değil de yanındakine 'gitsin' demesi üzerine çıkmam 'izinsiz işi terk etme' sayılır mı? Sırf bu yüzden tazminatsız işten çıkarma veya maaş kesintisi yapabilirler mi?

Ve aileme ne diyeceğim

Görüş ve tecrübelerinizi bekliyorum."

Beni işten çıkarırlar mı?