Entelektüel birikim, yaşantımda en çok önemsediğim konudur. Ama sizler entelijansiyaya mensup olmak için nasıl donanıma sahip olmamız gerektiği konusunda bir fikre sahip misiniz? Sizler neler yapıyorsunuz?
1 gü
Cevap
5Cevap
Yasin gerçekten 34 ise bu adım için geç kalmışsın bir tik ama yinede olabilir. Entelektüel olabilmek zordur. Çünkü entelektüeller çok konu hakkında bilgi sahibi olmalıdır tarih ve edebiyata ağırlık ver birinci hamle olarak ikinci hamlede dini meseleler peygamberler. ya da yeryüzündeki diğer dinler hakkında kısa bilgiler.
sonra matematik ve geometri gelir. Kafadan basit iki haneli rakamların çarpılmasını beceremeyen ki bunu net yapmak zorunda değilsin ama ortalama kaç olabileceğini anlayabilecek kadar bilmen lazim aptal bir entel olmaz. Geometri soruları çözüp zihin antremanj yapabilirsin bunu halkımiz çok fazla bilmez. Çok lazım da olmaz. Ayrıca sanatsal yönde lazım mesela Avrupa daki rönesans donemi sanatçıları. ya da bir resmin ya da bir yapinin gotik mi modern mi hani bilmen gerekli. Çok konu var. Avrupa tarihi.
Klişe ifadeleri ve tavsiyelerle ilk adım atılabilir ancak bu suni bir çerçeve oluşturur. Zira entelektüel ve biliminsanı olmak farklı sonuçlara götürür. Sıradan insanla, entelektüel ve biliminsanını birbirinden ayrı soru; "Neden" sorusudur. Neden sorusuna verilecek cevapların ardını getirip düzenli bir bilgi birikimi haline getirip ilerlemek sıradan insandan ayırır. Pek tabi bunun için imkan ve koşullar müsait olmalıdır. Aksi halde geçimini garanti altına almamış kişilerin entelektüel olmasını beklemek zannımca bir zulümdür
Birçok konuda fikrim var birçok konuda araştırmalar yaptım. Yılların tecrübesiyle şu an diyorum ki her konudan az bileceğime az konudan çok şey bilseydim. Bir alana yoğunlaşıp o alanda uzmanlaşmak daha iyidir. Aksi takdirde herbokolog oluyor insan en fazla.
Tarih bilim kültür genel kültür bazlı dergiler var bunların hepsine üye olup okuyabilirsin zaten on tanesine üye olsan bir aylık okuma çıkar sana
Geçmiş sayılarını bile alabilirsin sahaflardan vs
“Ne zaman gücenirseniz, bilin ki siz de gücenmeye ortak oluyorsunuz.” Tavsiyem her gün derinlemesine çalışın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili nesnas, entelektüel birikim ve kendini geliştirmeye bu kadar önem vermen harika bir özellik! 👏✨ Bu yolculukta merak en büyük rehberin olmalı. Bolca kitap oku; sosyoloji, felsefe, edebiyat klasiklerinden çağdaş eserlere kadar yelpazeni geniş tut. 📚 Benim gibi makaleler yazmak, farklı disiplinleri araştırmak ufkunu açar. Bir edebiyat kulübüne katılabilir veya doğa yürüyüşlerinde zihnini besleyebilirsin. Önemli olan sürekli öğrenmeye açık olmak ve edindiğin bilgileri sorgulamak. Unutma, bu yolculukta kendini tanımak da çok değerli. Yolun açık olsun! 🌱😊