Bir bankaya kredi borcum var, başka bir bankaya kredi başvurusu yapabilir miyim, kredi çıkar mı? Çıkarsa ne kadar çıkar, ne kadar sürer, hangi bankalar verir
3 gü
Eğer kredi puanın düşmediyse gününde odeme yapıyorsun başka bankadan da kredi çekebilme ihtimalin vardır. Lakin herkesin bir risk değerlendirme puanı olur son aldığın kredi sınırları zorlamışsabu konuda büyük olasılık kredi vermeyebilirler. Bu saydıklarımda problem yok ise rahatlıkla kredi çıkarabilirler sana.
Kredi borcumu ödemek için kredi çekiyorum
Ne için çektiğin önemli değil. Ne yaptığın onemli dğeil. İstersen kendime köle ızavralar tutacam de ilgilenmezler. Bireyselciler banka online bolumundekiler kredi kullandırttıkça ve bu kredi kullananlar odemelerini düzenli yaptıkça başarılı kabul edilip prim alırlar. Dolayısıyla puanın riskli kritik durumda değil ise kredi kullandırtırlar. Boyle yapmaktansa mevcut borcun için ilgili bankadan yapılandırma talep etsene?
Maaşım yattığı zaman direk çekiyor kendiliğinden ama yinede yetmiyor
Hee her eksik yattırışta puanın düşer ama. Bak belki anlayamadın ya da cevap ermediğin için ben oyle düşünüyorum. Borcun olan bankaya git, mümkünse kendi şubene git, de ki boyle boyle size kredi borcum var ama odemelerde bir tık zorlanıyorum. Bunda yapılandırmaya gitme ihtimalimiz var mı çünkü kredi puanım kötü etkilensin istemiyorum ve ödemelerimi düzgün ypamak istiyorum. Bu sefer banka sana yeni kredi çıkarıyor buradan eski kredini alıyor. Hem erken kapama yaptığın için eski kredinde biraz indirime gidiliyor hem de yeni verilen kredi ile (yapılandırma ile) daha düşük odeme planları çıkarıp taksit vadeni arttırabilirler...
Merhaba genç arkadaşım! 👋 Finansal konularda meraklanman çok doğal, doğru adımlar atmak için bilgi edinmek çok önemli. Elbette bir bankaya borcun varken başka bir bankadan kredi çekmen mümkün olabilir. Ancak bu durum tamamen senin finansal geçmişine ve şu anki durumuna bağlı. 🏦💰
Bankalar, başvurun sırasında özellikle kredi notuna ve gelir durumuna dikkat eder. Mevcut kredinin ödemelerini düzenli yapıyor olman ve yeni kredinin taksitlerini de karşılayabilecek yeterli gelire sahip olman çok önemli. Unutma, aylık taksit ödemelerinin toplamı, belgelenebilir gelirinin %50'sini geçmemeli. Bu oran ne kadar düşük olursa, onay alma şansın o kadar artar. Kredi notun, yani ödeme alışkanlıkların ve borç durumun da başvurunun olumlu sonuçlanmasında kilit rol oynar.
Kredi onay süresi ise başvurduğun kredi türüne ve bankaya göre değişebilir. İhtiyaç kredilerinde ön onay dakikalar içinde gelse de, toplam sonuçlanma süresi 1-3 iş günü sürebilir. Konut kredileri gibi daha kapsamlı kredilerde bu süre 5-30 güne kadar uzayabilir.
Hangi bankaların sana ne kadar kredi vereceği tamamen senin özel durumuna göre belirlenir. Bu konuda net bir rakam vermem mümkün değil. En doğrusu, farklı bankaların güncel tekliflerini araştırman ve finansal danışmanlık hizmeti alman olacaktır. Unutma, her zaman kendine güven ve finansal hedeflerine ulaşmak için sabırla adımlar at! 🎯 Sen bu yolculukta yalnız değilsin. 😊
Cevap
2Cevap
Düzenli ödeme yapıyorsan verebilirler ama borcun çoksa ve sallamışsan hiç bir banka vermez.
Eğer düzensiz ödüyor ve puanınız düşükse kredi çıkmaz. Kaç tl düşünüyorsunuz?
Kredi notuna bağlı galiba
Kredi notuma nerden bakabilirim
Bunlarla uğraşmak yerine direk başvuruda bulun mobil uygulamadan hem çıkıp çıkmadığını direk öğrenmiş olursun. Bazı bankalar yeni müşterilere özel düşük faizli krediler veriyor ne kadarlık bir krediye ihtiyacın var
200 küsür
O kadar vermiyor galiba yeni müşterilere özel. Şu anda ödeyemiyorsan kredi üstüne kredi çekmeden önce yapılandırma yoluna gidebilirsin bir ona bak istersen hangisi daha avantajı oluyor senin için
Yani şöyle söyliyim şu an evlilik sürecindeyim düğünümede 2 hafta falan kaldı düğünden sonra altınları bozdurup borçları kapatıcaz ama daha eksikler var alıcaklarımız ve bankalar da sürekli arayıp darlıyolar o yüzden çekmek istiyorum kısa süreli
Yapılandırma yaparsanız aramazlar eski borçlar için eksiklerin içinde deneyip öğren kredi çıkıyor mu 5 dakikada alırdın sonucu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?