Sabah sabah siz de sinirlendiniz mi?

İş yerinde 2-3 dakika geç kalmak gerçekten bu kadar büyük bir sorun mu?

Bugün saat 08:04’te hastanedeydim ve telefon kayıtlarım da bunu gösteriyor. Bana, “Neden geç kaldın, daha erken çıkmalısın, başkalarının ne yaptığı seni ilgilendirmez.” denildi. Ayrıca “Telefonunu açmıyorsun, geziyorsun, göze batarsın.” gibi sözler de söylendi.

Ben ise sadece 2-3 dakika gecikmiştim. 10-15 dakika bile değil. Üstelik benden sonra gelen kişiler de oldu ve bazı çalışanların evleri hastaneye çok yakın olmasına rağmen bazen onlar da birkaç dakika geç gelebiliyor.

Benim düşüncem, iş arkadaşlarının gerektiğinde birbirine destek olması gerektiği yönünde. Sonuçta birkaç dakikalık bir gecikme için bu kadar sert tepki verilmesi bana ağır geldi.

Sizce ben mi haksızım? İş yerinde 2-3 dakikalık gecikmenin bu kadar büyütülmesi normal mi? Bana dendi ki hastalarıma ben, neden geç geldikleri ilgilendirmiyor, ona göre hareket edin diye söylüyorum dedi. Burada sen suçlusun dedi, benim nerede olduğumu bilmeme rağmen. Yukarı nerede olduğumu, nerede çalıştığımı biliyorum, bana onu söylüyor. Ben de biliyorum, başkası da diyor ki kimin ne yaptığı seni ilgilendirmez, benim sabit yerim var, kimse bir şey diyemez ama sen gezici çalıştığın için göze batarsın. Arabam yolda bozulmuş olabilir, başıma bir şey gelmiş olabilir, 2 dk geç kalmış olabilirim. Ben her zaman zamanında geliyorum iş yerine, mesai 8’de başlıyor, her zaman 7:56’da iş yerindeyim. Bazen 8’de, bazen 7:40’ta hastanedeyim bazen neyse bu sürekli değişiyor bazen :08:5 geçe gelebiliyorum. Neyse bunların bence sıkıntı olmaması lazım. 8:30 gelen var, 8:20’de gelenler var, onlara gidin müdahale edilsin. Ben bu hayatta kimsenin yaşattığını yaşamadan ölmesini istemiyorum.

Güncellemeler
5 sa
Bir de “Telefonunu açmıyorsun.” denildi. Oysa telefonum çantamdaydı ve aradığını hiç duymamışım. Zaten sadece bir kez aramış. Sorumlunun telefonunu özellikle açmamazlık yaptığım hiç olmadı. Görür görmez mutlaka geri dönüş yapıyorum. Bazen çalışırken elim dolu oluyor, o an dönemiyorum ama müsait olunca mutlaka geri arıyorum. Siz de böyle değil misiniz?

Sabahları inanın hiç enerjim olmuyor. Uykulu ve dalgın olabiliyorum, bazen istemsizce kendime kapanıyorum. Bunun kötü niyetle ilgisi yok.

Güncellemeler
4 sa
Çalıştığım yerde artık herkese karşı çok kırgın ve öfkeliyim. Çünkü en küçük şeyler bile büyütülüyor. Bana göre bir ekipte insanlar birbirine destek olmalı, küçük sorunlar kendi içinde çözülmeli. Ama insanların destek olmak yerine hemen suçlayıcı davranması olmuyor tama hastaneyi ilk açan ben olacağım bunu mu istiyorlar
Sabah sabah siz de sinirlendiniz mi?