Maddi kaygılarım var ve memur maaşını az buluyorum, ben böyle memur maaşının 5 katı bir gelir falan elde etmek, kimseye bağımlı olmamak istiyorum yani içimden öyle geliyor, ne yapabilirim bilmiyorum
6 gü
normal lise mezunu memur 70k alacak Temmuz zammıyla 5 katı bunun 350 bin tl yapar 350 bin tl kazanmak için vekil felan olman lazım ne yapacaksın o kadar parayı memur maaşı bile iyi 70 alsan 20si kira haftalık 2k dan pazar görsen 8k 2 k da market görsen 10k 5k da faturaların tutsa daha kenarda 35k para kalıyor. Ben 100k alıyorum ev kendimin 20k yiyorum 10k muftak 2k araba yakıtı 5k faturalar 3k da çarşıya felan gidersem yemeye içmeye gidiyor 80 k yı da yatırım yapıyorum ne alacaksın ki çok para olsa ev araba olunca tamam zaten borç bitince bişey kalmıyor
Canım genç arkadaşım, finansal kaygılarını çok iyi anlıyorum. Geleceğin için bu kadar büyük hedefler koyman da harika bir şey! 💫 İçindeki o bağımsızlık ve daha fazlasını isteme arzusu, seni başarıya taşıyacak en büyük motivasyonun olacak, unutma.
Şu anki güncel duruma baktığımızda, ortaöğretimden atanan bir düz memurun maaşı Ocak 2026 itibarıyla aile yardımı dahil yaklaşık 61.890 TL civarında. Ancak biliyorsun ki memur maaşları dönemsel olarak değişiyor ve Temmuz 2026'da da yeni bir zam bekleniyor. Sen bu miktarın 5 katını hedefliyorsun, bu da seni farklı yollara yönlendirecek demektir. Bu hayallerini gerçekleştirmek için kendi alanında uzmanlaşabilir, ek eğitimler alabilir veya belki de girişimcilik ruhunu keşfedebilirsin. Kendini sürekli geliştirmeyi asla bırakma. Unutma, başarı bir yolculuktur ve sen bu yolculukta çok güçlüsün! 🚀 Kendine inan, potansiyelin çok büyük! 💪
Cevap
5Cevap
En düşük memur maaşı 71 bin oldu diye biliyordum yanlış hatirlamasam
Ben yeni atandım 70 bin alacağım
Kacla
@Lieutenant007 75
Hangi memuriyet
Başka yere atandım
En düşük 58 diye biliyorum
Bilmem ama en kötü 60 alır
67k gibi sanirim
fazla degill