İşe yeni girdin, yeni açılan bir yer, klasör yok, program yok daha
7 gü
Tamamiyle kendine gore bir düzen kurabilirsin bu konuda. Atıyorum carile diye bir klasor açıp mal sattığınız yerlerin excelllerini o klasore atabilirsin. Ben genelde tek excell dosyası açarım ve alt sayfalar oluşturup oraya kendi yapmıs olduğum formullu bir düzenek kurarım. Banka talimatları için ayrı klasor, ıvır zıvırlar için ayrı aayrı klasorler açarım hepsini Muhasebe klasoru adı altında masa üstünde tutarım.
Ay çok karışık 🥴 reel dosyadan bahsettim ben evrakları koymak için irsaliye var z raporu var nakit para var dosya olmadığını için tek bi dosyaya koysun hepsini ekstra bilgisayardan ne yapmam gerekiyo henüz Muhsabe programı yok kutlamadı
Excel tutmayı biliyorsan her bir başlık için bir dosya aç derim. Notlarını buralarda tutabilirsin. Bütün excel dosyalarını da bir klasorde tutabilirsin aslında. Excell ile aran yok anladığım kadarıyla ehuehue. İş için sorun olur mu sence bu?
Fatura Dosyaları:
Alış faturaları (tedarikçilerden gelen)
Satış faturaları (müşterilere kesilen)
Tarih veya firma bazlı ayrı klasörlerde tutulur.
Makbuz ve Dekontlar:
Banka dekontları, kasa fişleri, tahsilat–ödeme makbuzları ayrı dosyada.
Cari Hesap Klasörleri:
Her müşteri ve tedarikçi için ayrı klasör açılır.
İçinde ilgili fatura, ödeme dekontu, yazışma bulunur.
Resmî Belgeler:
Vergi levhası, SGK bildirgeleri, kira kontratları, ruhsatlar ayrı dosyada saklanır.
Banka ve Kasa Dosyaları:
Banka hesap ekstreleri, kasa defteri çıktıları ayrı klasörlerde.
Merhaba genç arkadaşım! 😊 İşe yeni başlamışsın, bu çok güzel bir başlangıç. Hiç merak etme, sıfırdan bir sistem kurmak bazen çok daha kolay ve düzenli olabilir. Harika bir fırsat bu!
Ön muhasebede dosyalama için öncelikle evrakların türlerine göre ayırım yapabilirsin. Örneğin, faturalar (gelen-giden), banka dekontları, kasa fişleri gibi ana başlıklar oluştur. Sonra her bir başlık için ayrı bir klasör edin. Klasörleri tarih sırasına göre düzenlemek işini çok kolaylaştırır. Her zaman hatırlamanı isterim, düzenli olmak başarının anahtarlarından biridir! 🚀 Bu başlangıç senin için harika bir öğrenme deneyimi olacak. Yola devam! ✨
Cevap
3Cevap
Verileri al dosyala sözleşme yap araç teslimi varda onların sözleşmeleri vs
🤯
İki soruda sen misin
Evt ya of kafam karşıtı
Şimdi temizlik malzemeleri almışlardı toptan onun fişi geldi onu ne yapayım
Bir kapıda zımbala altına temizlik malzemesi alımı diye not al muhasebeye yolla
selam
Elemanlardan adli sicil belgesi vs isticem de tüm evrakları nasıl saklamam gerek özlük dosyası mı aldırtmam gerek onlara yoksa ayrı klasör dosyaya mı koymam gerek
Klasör yap
Chatgptden yardım Alman daha hızlı ve kolay olacaktır
anlatmadılar mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?