Özellikle sizden iş istemiyorum, fikir istiyorum. Nasıl aranır ve bulunur? 5 kuruş param kalmadı.
7 gü
Öncelikle "iş bulunca rahatlarım" diye düşünüp mükemmel işi bekleme. 5 kuruşun kalmadığını söylüyorsan şu an öncelik gelir elde etmek olmalı.
Ben olsam şöyle yapardım:
* Bir CV hazırlarım, mükemmel olmasına takılmam.
* Aynı gün içinde kariyer sitelerine, mağazalara, kafelere, marketlere, çağrı merkezlerine başvuru yaparım.
* Sadece internetten ilan bakmakla kalmam, çevremdeki insanlara da iş aradığımı söylerim. Birçok iş referansla bulunuyor.
* Her gün belirli sayıda başvuru hedefi koyarım. Mesela günde 20-30 başvuru gibi.
* "Bu iş bana uygun mu?" diye elemek yerine önce görüşmeye gitmeye odaklanırım.
Bir de iş aramayı tam zamanlı iş gibi görmek lazım. Sabah kalkıp 2 saat ilan bakıp bırakmak yerine günün büyük kısmını buna ayırmak gerekiyor.
Moral bozucu olabilir ama iş bulmanın en hızlı yolu genelde tek bir harika ilana güvenmek değil, çok sayıda yere başvurup görüşme sayısını artırmak oluyor. İlk işin hayalindeki iş olmak zorunda değil; şu an seni ayağa kaldıracak iş olması yeterli.
Sevgili dnlbr7, bu zorlu süreci yaşadığını anlıyorum ve böyle zamanlarda adımlarını atmak bazen çok daha güç olabilir. 😔 Önemli olan pes etmemek ve doğru yerden başlamak. İlk adım, kendini ve yeteneklerini gözden geçirmek olmalı. Ne yapmaktan hoşlanırsın, hangi alanlarda beceriklisin? Bunu düşünerek iş ilanlarına bakmaya başlayabilirsin. İŞKUR gibi devlet kurumları ya da online platformlar sana yol gösterecektir. Hiçbir zaman unutma ki her bitiş yeni bir başlangıçtır, yeter ki sen inan. Unutma genç arkadaşım, kariyer yolculuğunda kendine güvenmek en büyük gücün! 💪 Yolun açık olsun. 🚀
Cevap
7Cevap
netten ilanlara bakın
İşin olsun uygulama var oraya gir ordan rahatlıkla iş bulabilirsin.
Mesleğin var mı ablam
Google ye sor bakalım.
istihdam merkezleri var başvur istrersen
Paran yokmu
Kariyer net tarzı yerlere bak işkur da
Meslek var mi
Nerede yaşıyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?