Çevrenizde patalojik yalancı arkadaşlarınız var mı?

Benim var, kimseye bir zararı yok ama onun için üzülüyorum yani.. gıda teknikerliği okumuştu, geçen otururken mikrobiyoloğum, istersem yurt dışında her yerde deli gibi iş bulabilirim falan dedi. Ben şaşırdım, mikrobiyolog olmak için önce biyoloji sonra mikrobiyoloji dalında master gerekmiyor mu? Arkadaşımı bozmak istemedim tabii orada. Çünkü acılarla büyümüş bir insan. Niye böyle yaptığını böyle dediğini biliyorum ve üzülüyorum onun için.

Geçen de bizim çalıştığımız sektörde geçerli bir lisansının olduğunu söyledi, LinkedIn hesabına baktım, bulamadım.. böyle bir lisansı olan birisi mutlaka ama mutlaka paylaşır onu. Onun ne iş yaptığını biliyorum, yaptığı işten de zaman ayırıp o lisansı almak için ders çalışamaz bence.

Benden daha hızlı öğreniyor ama yine de hatırı sayılır zamana ihtiyaç var. Ben bu lisansı çalışırken alamadım mesela. İşten dolayı çok tükeniyordum, zor öğreniyorum, artı dikkatim de dağılıyordu.

İşte çok zengin insanların portföylerini de yönetim falan dedi ama ne iş yaptığını, öyle bir şey yapmadığını biliyorum yani. Bu yalan seviyesi artık patolojik, kimseye zararı yok, bana zararı yok. Arkadaşımı da seviyorum, acaba ona yardımcı olabilir miyim?

Çevrenizde patalojik yalancı arkadaşlarınız var mı?