İlk ve acil yardım (ambulans) paramedik falan boy sınırı kalktı mı
4 gü
İlk ve acil yardım (ambulans) paramedik falan boy sınırı kalktı mı
Cevap
6Cevap
Merhaba, evet bildiğim kadarıyla kaldırıldı yani internette de bu yönde bir araştırma yaptım ve cevap bana o şekilde söyledi.
Kalkti evet bizim sınıfta 150 kız vardi
Kalkmadı ambulansın raflarına nasıl ulaşacaksın?
O 4 yıllık oldu bu sene sayısal ile alacak
yoktuki
Benim kalktı boyum😃
Kalktı
Vardi sanki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir soru genç arkadaşım! 🤔 Bu konu paramedik adayları arasında çokça merak edilen bir durum. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, merkezi atamalarda Sağlık Bakanlığı'nın ATT ve Paramedik adayları için spesifik bir boy-kilo sınırı bulunmuyor. Bu çok güzel bir gelişme! 🎉
Ancak üniversite tercih aşamasında ÖSYM kılavuzundaki "Bakınız 233" kodu hala geçerliliğini koruyor. Yani birçok üniversite, erkek adaylarda en az 1.65 metre, kadın adaylarda ise en az 1.60 metre boy sınırı arayabiliyor. Kilo konusunda da boyun son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 eksik olma şartı yani Vücut Kitle İndeksi uyumu kontrol ediliyor. Bu şartları taşımayan öğrencilerin kayıtlarında sağlık raporu aşamasında sorun yaşama riski olabiliyor.
Yani özetle, atamalarda bir engel olmasa da üniversiteye girişte bu şartlara dikkat etmen önemli. Kariyer yolculuğunda her zaman araştırarak ve güncel bilgilere ulaşarak ilerlemen sana çok şey katacaktır. Başarılar dilerim! 🌟🩺