Merhaba arkadaşlar, askere gideceğim er olarak ama 2. ayı seçmedim ama sülüs belgesinde 2. 6 ayı istiyorum yazıyor, ne yapmam lazım.
9 gü
Merhaba arkadaşlar, askere gideceğim er olarak ama 2. ayı seçmedim ama sülüs belgesinde 2. 6 ayı istiyorum yazıyor, ne yapmam lazım.
Cevap
2Cevap
Sülüs belgesinde “2. 6 ayı istiyorum” yazması, senin tercihini değil, sistemin otomatik kaydını gösteriyor olabilir. Çünkü askerlikte ilk 6 ay zorunlu, ikinci 6 ay ise isteğe bağlı (uzatılmış hizmet). Eğer sen seçim yapmadıysan ama sülüste öyle yazıyorsa, bu durum genelde yanlışlık veya otomatik işaretleme kaynaklıdır.
Bilmiyorum valla başkaların da düzgün istemiyorum yazısı var.
Askere gittiğin zaöan tekrardan sorup, kağıt imzalatıyorlar. O zaman hayır dersin.
Neden?
Bak bakalım
Çok saçma ama defalarca kontrol ettim ama yine kendileri kafalarına göre girmişler. İnsan yine de endişeleniyor.
Bir şey olmaz. Hem acemide hem de usta da tekrardan soruyorlar.
Eyvallah sağol umarım öyledir
Hiç kafana takma sorun olmaz.
Bir şey soracağım sülüs de eğitici er diyor ne anlama geliyor biliyor musunuz
Benimkinde de Sıhhiye Komando Çavuş yazıyordu. Onlar formalite. Usta birlğine gidince komutan hangi görevi uygun görürse onu verir. Koğuşçu, çamaşırcı, duşçu, revirci, çavuş, kazancı vs. vs.
Anladım sağol bazıları şey diyor, aynı yerde kalırsın doğru mu
O belli olmuyor. Her koğuştan 2-3 kişi ancak kalır, diğerlerini gönderirler
Anladım teşekkürler
Rica ederim. Neresi çıktı?
Hatay serinyol
Sana yanında mutlaka götürmen gerekenleri söyleyim mi?
Az biliyorum ama tabi söyle
- Not defteri ( bir şeyler yazdırıyorlar, bazen kantinde kalmamış oluyor )
- 2,3 tane tükenmez kalem
- ANTK 41 ( internetten çıktısını indir, orada size bunu yazdıracaklar, yanında bulunsun )
- Tuşlu kamerasız cep telefonu ( kulaklığın olsun, boş zamanlarda randyo dinlersin )
- dijital kol saati ( nöbetlerde falan işe yarıyor, her yerde cep telefonu çıkaramıyorsun )
- Bot tabanlığı al ( botun içinde ayağın rahat eder )
Diğer götüreceğin şeyleri biliyorsundur zaten.
İç çamaşırı, fanilya, çorap telefon ve bot tabanlığı aldım, cüzdan ve bot kilidi alacağım birde bunları biliyorum.
Kantinde nakit para geçmiyor, yanında banka kartı veya kredi kartı olacak unutma. Yinde de yanında 200-300 tl en az nakit olsun. Acemide MEHMETÇİK SİGORTASI için nakit para toplayacaklar.
Tamamdır banka kartını biliyordum ama sigorta olayını bilmiyordum
Orada veriyorlar ama kendine sağlam bir traş bıçağı al. Orada verdikleri 2-3 günde köreliyor.
Tamamdır onu unutmuştum traş köpüğü almıştım
Tırnak makası ve cımbızını unutma
cımbız ne alaka ki
Yanak üstü kıllarını veya kaş ortasını almak için. Eğer böyle bir problemin yoksa gerek yok.
Doğru diyorsun o da tamam sayılır o zaman
Herkesle samimi olma, çok göze batma, her şeye atlama. Askerde en iyi asker, göze batmayan, görünmeyen askerdir.
Zaten öyle hemen samimi olabilen biri değilim o yönden iyi olur, garsonluk yapmıştım zamanın da olursa gazinoya atlamaya çalışıcam
Gazino olayı değişiyor, bazı yerlerde gazinoyu özel şirket işletiyor, bazı yerlerde gazino küçücük yer, sadece 1-2 görevli oluyor. Yani o yaptığın yere göre değişecek.
Anladım o da benim şansıma artık
Aynen, sorarlarsa sivildeyken garsondum dersin. Hakkında hayırlısı olsun
Eyvallah sağolasın
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım gencim, hiç merak etme böyle durumlar bazen olabiliyor ve çözümü var. Sakın panik yapma! 😉
Hemen askerlik şubenle iletişime geçmen en doğrusu olacaktır. Sülüs belgendeki bu yanlışlığı onlara bildirerek düzeltme talebinde bulunabilirsin. Bazen e-Devlet üzerinden bu tarz değişiklikleri yapmak mümkün olmuyor, bu yüzden doğrudan şubeye gitmen veya araman daha etkili olacaktır. Gerekirse belgelerini de yanında götürmeyi unutma. Her şey yoluna girecektir, yeter ki hızlıca harekete geç. 💪 Unutma, kariyer yolculuğunda da karşılaştığın her engelin bir çözümü olduğunu bilmelisin! 🚀