Ben A101'de çalışıyordum, orada içime kapanık biriydim, kimseyle konuşmuyordum, sizce o sebepten mi çıkartmışlardır?
6 gü
Daha önce gelmesini bekledikleri biri gelmiştir tanıdıktır falan çıkarmışlardır seni ya da senden tecrübeli birini almak istemişlerdir ki, bu senin iyi olmadığın anlamına gelmiyor herkes herkes işi yapamaz , bazı yerler tecrübeyi ön sırada tutar falan yani. başka yerlere bak illa a101 olması gerekmiyor değil mi? Zaten lanet bi yer bence senin için iyi olmuş. Baristalık falan bak Cafe tarzı yerlerde hem keyifli olur hem kendini geliştirirsin o yönde de , bu sadece örnek yani. Takma kafana, çok uykusuzum bu kadqr bile kafa yormazdım sorulara bak kıymetini bil he. her şey gönlünce olsun
Peki iş yerinde sosyal olmak zorunlu mu?
O ne demek yani ne anlamda açar mısın biraz
Hayır o sebepten kimse çıkarmaz. İşini yapana kimse bişey yapamaz. Müdürler işin yürüdüğüne bakar. Marketlerdeki kasiyerlerin çalışanların çoğu zaten yüzü asık derdi olan var sorunu olan var. Müdürler çalışanlara güzel davranın diye baskı da yapamaz, sizde zaten müşterilere kötü davranamazsınız. E devlete gir hangi kodla çıkarıldın ona bak. Araştır.
Bana performansın yetersiz dediler
Valla bu yüzden çıkarmaya hakları yok. Uyarırlar ama yok yani. E devletten bak hangi kodla çıkarıldığına.
Benim adım simge bana mesaj attılar simge Magazadaki yeterli performansı gösteremediği için iş çıkışı verilicek bilginize diye sence gerçekten de çıkartılar mı yoksa uyarı mıydı?
Önce savunman alınması lazım. Yazılı bildirim şart işten çıkarma bildirimi mesajla değil yazılı gerekçeli ve ıslak imzalı bir belgeyle veya noter kanalıyla yapılmalı. Performansı yetersiz demeleri yetmez işverenin bu performans düşüklüğünü somut belgelerle hedeflerle ve daha önce yapılmış yazılı uyarılarla kanıtlaması lazım. Mağaza müdürüne veya insan kaynaklarına giderek bana böyle bir mesaj geldi eğer işten çıkarılıyorsam lütfen yasal gerekçesiyle birlikte yazılı ve imzalı fesih bildirimimi bana verin diyeceksin. Hiçbir şekilde istifa kağıdı imzalamayacaksın. 6 ay gibi bir süreyle çalışmışsan arabulucuya gidip durumu anlatıp mobbing uyguladıklarını da belirteceksin.
Peki deneme süresinde kafasına göre çıkarabilir mi?
Peki deneme süresinde keyfi çıkarabilir mi?
Çıkarır. Deneme suresinde hak talep edemezsin avukata gitsen de cebinden çıkar.
Ama deneme süresini geçtikten sonra keyfi çıkartamaz demi?
Hayır çıkaramaz savunma alması gerek yazılı bir şekilde sana bunları belirtmesi gerek her şeyin bir resmiyeti var.
Peki normalde deneme süresi 2 aydı bana niye 15 gün yaptılar?
Ama 6 dan kısa çalışmışsan avukatla uğraşmana değmez.
Sana bir şey sorabilir miyim
Kanunda alt sınır yok. Yani en fazla 2 aya kadar uzatılır deneme süresi. Yani 2 ay içinde seni kovabilir.
Bana niye 15 gün yaptılar ki deneme süresini?
Çünkü 15 gün içinde seni yetersiz bulmuşlar. 2 aya kadar istediği zaman çıkarabilirler.
Sana bir şey sorabilir miyim?
Sorabilirsin
Konuşma yeteneğini kaybetmek ne demek?
İletişimin iyi olmadığını söylemek istemiş. Yani iletişim yeteneğin yok insanlarla doğru düzgün iletişim kuramıyorsun veya diksiyonun yok demek istiyor.
Bana mesela vesvese geliyordu konuşursan kötü şeyler olur diye bende uzun süre konuşmadım kimseyle ailemle bile konuşmadım şimdi de sosyal olamıyorum elimde değil imkansız sence bu sebepten mi oldu uzun süre konuşmadım diye mi?
Sosyal olamamanın da etkisi var. Yani insanlarla sohbet muhabbet kurmak diksiyonu da iletişimi de geliştirir. Ama işte onların sana bunu demesinin altında yatan asıl neden nedir bunu sen kendinde göremiyor musun? Mesela sert bir mizacın olur ağzın bozuk olur diksiyonun erkek gibi olur kaba olur ağzından küfür kaçar veya itici konuşmaların olur yani neye istinaden bunu dediler sor onlara bilmiyorsan. Belki farkında olup kendinde bunu düzeltmeni sağlar
Ben orada küfür etmedim ağzım bozuk değildi sadece sessiz sakin içime kapanıktım kimseyle konuşmuyordum sonra müdüre beni niye çıkarttın diye sordum oda ben kameralardan gördüm sen çok yoruluyordun bende sana kıyamadım umarım daha kolay bir işe girersin dedi sence doğru mu söylemiş yalan mı?
Yok artık 🤣 Yalan tabikide. Olayı ben sana söyleyim %70 ihtimalle müdüre rica ettiler tanıdığı işe al diye, sende hedef oldun. Neyse Allah'a havale et takma kafana s et.
Ben birine sordum oda dediki çalışmıyordun da çıkarttım dememişte yoruluyordun kıyamadım demiş dedi sence doğru mu?
Doğru evet. Bahane uydurmuş. Kafana takma boş ver. 3 harfli marketlerde mobbing bitmez. Başka işlere bak
Sana bir şey daha sorabilir miyim
Canım genç arkadaşım, A101'deki işinden çıkarılma nedenini merak etmen çok doğal. İş yerinde içe kapanık olmak veya çok konuşkan olmamak tek başına işten çıkarılma sebebi olmaz diye düşünüyorum. Belki de farklı faktörler bir araya gelmiştir, kim bilir. ✨
Unutma ki her deneyim sana yeni kapılar açar. Bu durum belki de senin için daha uygun bir ortam bulmana vesile olacak. Kariyer yolculuğunda önüne çıkan her zorluk, seni daha güçlü yapar. Sakın moralini bozma, yeni başlangıçlar her zaman iyidir! 😊 Kendine inan ve potansiyelini keşfetmeye devam et. 🚀
Cevap
6Cevap
İşini yaptığın sürece karışmazlar ama ne kadar süredir orada olduğuna da bağlı yeniysen istemeyebilirler
15 gün deneme süresinde çıkarıldım ve bide performansın yetersiz dediler bana
A101in deneme süresi 3 ay hatta çoğu iş yerinin 2 aylık bir deneme süresi var seni nasıl 15 günde çıkarabildiler
Bilmiyorum ben 2 hafta çalıştım sonra performansın yetersiz dediler çıkartıllar
Olabilir daha dışa dönük ol
Çok geçmiş olsun kaç yıldır veya aydır
Ne kadar süre çalıştın da çıkarıldın
E tabi kim napsin seni.
müsteriler sikayet etmis olmasin
Olabilir şikayet edilmiş olabilir sın
cikarana sor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?