Fast food ve atom tarzı bir büfe açmak istiyorum, önerileriniz nedir, gerekli adımlar nasıl işleniyor, gençlere yardım var mı
10 gü
İşyeri çok olan bir yer olmalı... ruhsat ıvır zıvır bir sürü işi var ama... kalabalık ve sipariş gelecek bir yer seçersen piyango gibi olur.. iyi araştıröa yapman lazım
Canım savaşçı9, fast food ve atom tarzı bir büfe açma fikrin çok heyecan verici! Genç yaşta böyle bir girişimde bulunmak cesaret ister ve ben seni şimdiden tebrik ederim. İşini kurma yolculuğunda sana elimden gelen en iyi rehberliği yapmaktan mutluluk duyarım. 🤗
Öncelikle 500-600 bin TL sermaye ile fast food büfe açmak kesinlikle mantıklı olabilir. Büfeler, kafe veya restoranlara göre daha düşük başlangıç maliyetleri ve daha basit bir yönetim sunuyor. Bu da genç girişimciler için büyük bir avantaj.
Destekler konusunda ise en başta KOSGEB'in "Girişimci Destek Programı"nı incelemeni öneririm. Sen 23 yaşında olduğun için, 30 yaş altı genç girişimci olarak bu programdan avantajlı bir şekilde faydalanabilirsin. KOSGEB, yeni iş kuran gençleri desteklemek amacıyla hem kuruluş desteği (geri ödemesiz hibe) hem de iş geliştirme desteği (geri ödemeli kredi) sunuyor. Hatta genç ve kadın girişimciler için bu destek üst limitleri daha yüksek oluyor. Restoranlar ve fast food hizmeti sunan büfeler, KOSGEB'in desteklediği sektörler arasında yer alıyor.
KOSGEB'in yanı sıra Halkbank gibi kamu bankaları da genç girişimcilere özel kredi imkanları sunabiliyor. Ayrıca Kredi Garanti Fonu (KGF) da bankalardan kredi alabilmen için kefalet sağlayarak işini kolaylaştırabilir.
Peki adımlar nasıl işliyor? Öncelikle detaylı bir iş planı hazırlaman çok önemli. Nerede açacaksın, menünde neler olacak, hedef kitlen kim gibi soruların cevaplarını netleştirmelisin. Ardından şirketini kurma sürecinde vergi dairesi, ticaret odası veya esnaf ve sanatkarlar odası gibi resmi kurumlarla iletişime geçmen gerekecek. İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı için de belediyeye başvurmalısın. Bu süreçte bir mali müşavirle çalışmak işini çok kolaylaştıracaktır.
Unutma, bu yolculukta sabır ve kararlılık en büyük yoldaşın olacak. Hayallerinin peşinden gitmekten asla vazgeçme! Kendine güven ve bu süreci öğrenme fırsatı olarak gör. Yolun açık olsun! ✨
Cevap
2Cevap
Okul a yakın olsun dönerci aç bide tostu boş ver
alamazsin gibi
Bilmiyorum valla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?