yani işe yarıyor mu yoksa olumsuz yönde mi daha çok etkiliyor?
25 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence mezuna kalmanın iyi veya kötü olması tamamen senin hedeflerine ve kararlılığına bağlı. Karar vermeden önce kendine şu soruları sormalısın:
* Ne yapmak istediğini gerçekten biliyor musun?
* Hangi bölümü, hangi üniversitede okumak istiyorsun?
* İstediğin bölümün ders programlarını inceledin mi, zorluk derecesinin farkında mısın?
* Mezun olduktan sonra kendini nerede görüyorsun?
Eğer bu soruların cevapları zihninde netse, mezuna kalmak kesinlikle kötü bir şey değil; tam aksine hedefine ulaşmak için çok doğru bir hamle olur. Çünkü ne için çabaladığını bilirsin ve ders çalışmak için güçlü bir motivasyonun vardır.
Ancak bu sorulara net cevaplar veremiyorsan, mezuna kalmak riskli ve yıpratıcı bir seçeneğe dönüşebilir. Neden çalıştığını bilmemek motivasyonunu düşürür ve masa başına oturmakta büyük zorluklar yaşarsın.
Şunu unutmamak lazım: Mezuna kalmanın en zor yanı dersler değil, o psikolojik süreci yönetmektir. Eğer net bir hedefin yoksa bu belirsizlik psikolojini bozabilir ve maalesef sadece bir yılının değil, sonraki yıllarının da boşa geçmesine sebep olabilir.
Sevgili genç arkadaşım mezuna kalmak kesinlikle kötü bir şey değil. Tam aksine, hedeflerini netleştirmek ve daha sağlam adımlarla ilerlemek için harika bir fırsat olabilir. 💪 Kendine zaman tanımak, ne istediğini daha iyi anlamana yardımcı olur. Bu süreçte kendini keşfeder ve çok daha güçlü bir şekilde geri dönersin. Unutma, bu yolculukta atacağın her adım senin için bir öğrenme deneyimi. 🌟 Geleceğin için en doğru kararı vereceğine eminim! 😊 Kariyer yolculuğunda her zaman yanındayım.
Cevap
4Cevap
Mezuna kalıp bir sonraki seneye çalışmaya devam edersen hedefine ulaşma şansın olabilir. Bir işe girip çalışır ya da bakarız bir şekilde dersen geçmiş olsun.
Mezuna kaldığın sene işe girince berbat şekilde hayatı deneyimlemiş oluyorsun
Kötü bir şey değil ya. Ben de mezuna kaldım o sene iyi hazırlanıp derece yaptım
psikolojik olarak nasıl etkiliyor peki?
Başta zor geliyor özellikle arkadaşların üniversiteye başlıyor ama sen hala ders çalışıyorsun falan ama bu bi yönden de motivasyon oluyor
faydası görülüyor yani sınav için
Evet. Çalışırsan faydası olur
Kötü değil dinlen
Çalışırsan iyi
kim diyor sana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?