Annemi kırmadan eğitim baskısından, not ve bölüm seçimime karışmasından nasıl kurtulabilirim?

Ben üniversite öğrencisiyim. Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birinden yine oldukça sayılı başka bir üniversiteye geçiş yapacağım. Hocalarıma saygımdan ötürü final sınavlarına girdim ama büt sınavlarının tarihi çok geç olduğu için büte girmeyeceğim. Nöbetçi yurt vs. uğraşmak istemiyorum. Finallere çok fazla çalışamadım ve 3 tane bütüm olacak. İşte iş biraz da burada başlıyor. Annem benden notlarımın ekran görüntüsünü istiyor hatta bir dönem OBS şifremi bile istedi kontrol etmek için. Ben şu anki bölümümü yazarken yazmamam için her şeyi yaptı şimdi değiştirmek istiyorum bu sefer de gelecekte bu bölümü okursan dersleri saydırırsın diyor. Ama ben bu bölümden mümkün olduğunca kaçmak istiyorum. Burada annemin yaptığı sınır ihlali çok sinirime dokundu. Ben ortaokul öğrencisi değilim. Annem kendi zamanının derece öğrencisi ve 3 üniversite mezunu bir insan. Mezun olduğu üniversiteler de yine oldukça hatrı sayılır okullar. Ama bunun bir önemi yok şu an. O kadar bunaldım ve daraldım ki bu durumdan.

Annemi kırmadan eğitim baskısından, not ve bölüm seçimime karışmasından nasıl kurtulabilirim?