Edebiyat öğretmenliğinden bilgisayar programcılığına geçiş mantıklı bir 2. kariyer mi, iş bulma şansı nasıl?

Edebiyat öğretmeniyim atanamıyorum. KPSS ve AGS'den bir şey olacağını düşünmüyorum. Lisans mezunu olduğum için açıköğretimden 2 yıllık-4 yıllık bir program yazıp okuma hakkım hâlâ var. Önce işletme düşündüm. İşletmeyle devlet memuru olurum belki dedim. Ama memur olamazsam işletme diplomasıyla özel sektörde iş bulma şansımın çok olmayacağını düşündüm. Çünkü işletme mezunları da işsiz. Sonra dedim ki teknoloji gelişiyor. Buna yönelik okuyayım. Bilgisayar programcılığı 2 yıllık okuyabiliyorum. Bunun iş bulma olasılığı nedir? Chat GPT'ye soruyorum. Yüksek ihtimal diyor ama bilemiyorum. Bilgisayar programcıları bir gelsin yorum yapsın. Önce basit kodlama dillerinden başlayıp sonra daha zor olanlara geçiliyormuş. Derslerine baktım bir ama ne bileyim pek bir şey canlanmadı aklımda.

Edebiyat öğretmenliğinden bilgisayar programcılığına geçiş mantıklı bir 2. kariyer mi, iş bulma şansı nasıl?