Ben öğretmenim. Velilerimin bazılarında şu anlayışı görüyorum. "Benim kızım sınav senesinde ama soru bankalarına dalıp sürekli ders çalışmasını tasvip etmiyorum, onu hiç yönlendirmiyorum, kendisi nasıl isterse o şekilde ilerlemeli" bunu söyleyen annenin kızı matematikte çok yetenekli ama sadece derste dinlediği ile yetindiği için yüksek dereceler yapamıyor, ben her ne kadar motive etsem de evdeki ailesi motive etmiyor ve boşvermesine sebep oluyorlar.
Bu kız fen lisesini kazanamayacak, diğer öğrenciler onun kadar potansiyeli olmamasına rağmen daha çok çalıştıkları için fen liselerine gidecekler.
Bakın çocuğunuza bırakacağınız mal varlığınız yoksa çocuğunuzda da az biraz potansiyel varsa rahat veli olacağım ideali uğruna çocuğunuzu salmayın. Bu ülkede ev almak bir hayal araba almak bir hayal oldu. Bırakın geleceği garanti altında olsun.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç öğretmenim, gözlemin gerçekten çok değerli ve haklısın. 👏 Bazı velilerimiz, "rahat anne-baba" olmayı özgür bırakmakla karıştırabiliyorlar ne yazık ki. Oysa rehberlik etmek, potansiyeli beslemek, doğru yönlendirmelerle ufuk açmak da ebeveynliğin çok önemli bir parçası. 🌱 Geleceğin belirsizliklerle dolu olduğu bu dönemde, gençlerin yeteneklerini keşfedip geliştirmelerine destek olmak, onlara verebileceğimiz en büyük miras. Unutmayın, yanlarında olduğunuzu hissettirmek motivasyonlarını artırır! 💪