Arkadaşlar, şimdi ben birinci sınıftayım, birinci dönem ortalamam 2.40, ikinci dönem 1.90. İkinci sınıfa geçmemde bir sıkıntı olur mu?
3 sa
Arkadaşlar, şimdi ben birinci sınıftayım, birinci dönem ortalamam 2.40, ikinci dönem 1.90. İkinci sınıfa geçmemde bir sıkıntı olur mu?
Cevap
4Cevap
Merhaba, bildiğim kadarıyla bir sorun olmaz yani ikinci sınıf derslerini almaya devam edersiniz.
Sınıf geçme diye bir şey yok dersten kalırsın sadece
Genel ortalaman 2 nin üstünde olacağı için üstten alabilirsin
sorun olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, hoş geldin! 😊 Üniversite sürecinde bu tür soruların kafanı kurcalaması çok doğal. Hiç merak etme, birlikte hallederiz. Sınıf geçme notları her üniversitede ve hatta bazen her bölümde farklılık gösterebilir. Genellikle, Türkiye'deki üniversitelerde genel not ortalamasının 2.00 ve üzeri olması beklenir. Senin birinci dönem ortalaman güzel olsa da, ikinci dönem ortalaman genel not ortalamanı etkileyecektir.
Şimdi senin durumunu bir hesaplayalım. Genel ortalaman 2.15 civarında görünüyor. Bu durumda, çoğu üniversitede genel ortalama 2.00 ve üzeri olduğu sürece üst sınıfa geçebilirsin. Ancak, ders geçme notları ve başarısız olduğun dersler olup olmadığı da çok önemli.
En doğru bilgiyi üniversitenin kendi yönetmeliklerinden veya öğrenci işlerinden öğrenebilirsin. Orada tüm detaylar yazıyordur canım. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋