Babam kanser tedavisi görürken işten atıldım?

Arkadaşlar özel sektörde aynı kurumda yaklaşık dört yıldır öğretmenlik yapıyorum. Benimle aynı dönemde gelen bir arkadaşım vardı, çok kısa bir zamanda okul sahibine dedikodu taşıdığı için müdür yardımcılığına yükseldi dört ayda. Sonrasında okuldaki kemik kadronun dağılmasını sağladı ve müdür oldu. Başlarda yakın arkadaşken kendisine dedikodu taşımadığım için uzaklaştık, başka kankalar oldu. Bu sene okulumuz el değiştirdi ve sürekli çocuklara yapılan denemeler üzerinden benim üstüme geldi, diğer dersler de düşük olmasına rağmen sadece benim dersime laflar söyledi, toplantılarda başka öğretmenle kıyasladı. Sonra tekrar yakın gibi davranmaya başladı hatta özel hayatımda sevgilimle ilgili sorular bile sormaya başladı. İş hayatı başka, arkadaşlık hayatı başka diyerek dün de beni odasına çağırdı ve seneye çocukların netlerinin düşük olmasından dolayı benimle anlaşmayacağını söyledi, çocukların beni anlamadığını söyledi ama gelin görün ki kendi kankalarının derslerinde de düşüklük vardı ama benim dersimin diğer derslerine temeli olduğunu söyleyerek üzücü bir konuşma ama maalesef durum böyle, velilerden şikayet var dedi bana hiçbir veliden şikayet gelmemesine rağmen. Üstelik şu anda da babamın kanser tedavisi görmeye başladığını haberini aldım. Bu kişi dün en yakın arkadaşımı arayarak üzgün mü, ne durumda, ben onu arayamıyorum falan demiş. Bence tamamen gönül rahatlatma. Bugün de okulda bana soran herkese denemelerden şikayet geldiğinden ve kendime haksızlık yapıldığını düşündüğümü söyledim, bu da onun kulağına gitmiş, hemen gitmiş konuşmuş, keşke gittikten sonra okulu karalasaydı demiş, yani ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım gibisine. Ama benim de bu süreçte bir yürek yangınım vardı, sizce haksız mıyım, haklıyken haksız konuma düşmemişimdir umarım?
Babam kanser tedavisi görürken işten atıldım?