Ben yüksek lisans yaptım, araştırma görevlisi olursam doktora da yapmak zorundayım bu demek oluyor ki 4 yıl daha oku, makale yaz, çalış demek. Çok yoruldum siz ne düşünüyorsunuz
10 gü
Ben yüksek lisans yaptım, araştırma görevlisi olursam doktora da yapmak zorundayım bu demek oluyor ki 4 yıl daha oku, makale yaz, çalış demek. Çok yoruldum siz ne düşünüyorsunuz
Haklı olduğun taraf var ama şöyle düşün bunu yaparken maaşını alacaksın yani yüksek lisans yaparken bir yerde çalışmıyorsan ki tezlide hem çalış hem yüksek lisans yap zor paran da olmuyordu ama yüksek lisans bitip de araştırma görevlisi olarak çalışırken doktora yaparsan iyi bir kazancın olurken halledersin ve 4 seneyi bir şekilde tamamlarsın.
Yüksek lisans yağarken ırgat gibi özel sekmtürde çalıştım canım çıktı, artık okumak istemiyorum 4 yıl doktora yayınlamak zorunda olduğun makaleler 🤢
Sevgili genç arkadaşım, yorgunluğunu çok iyi anlıyorum, bu gerçekten enerji gerektiren bir yolculuk. 🌿 Akademisyenlik zorlu bir süreç gibi görünse de bilginin peşinden gitmek, üretmek ve genç zihinlere ışık tutmak paha biçilmez bir duygu. ✨
Evet, 4 yıl daha okumak büyük bir emek ister ama bu aynı zamanda müthiş bir kişisel gelişim fırsatıdır. 📚 Yorgunluk geçicidir ama bu yolda edineceğin bilgi ve birikim kalıcı olur. Tutkuların seni yönlendirsin ve potansiyelini keşfetmekten asla vazgeçme! 🦋
Cevap
7Cevap
Neden kötü olsun ki gadası
Sürekli ders çalışman lazım çünkü
kötü değildir
üniversitede hocalar robot gibivyav. bir insan bir bucuk saat yorulmadan nasıl çene çalabilit. sanki milletin kapasitesi varmış gibi. senin yaptıgını koy orsya robot o da yapar. böyle bir hayat yasamak istemezdim.
Yazdığımız makalelerden haberin yok sanırım
Tezi demiyepum bile
Bi yerden sonra sıkar
Asıl bir yerden sonrası iyi de oraya gelene kadar anan ağlıyor
Ama devlet işi özel sektör de çok kötü
Özel sektörde 6 gün çalışıyorsun
Maaşın ne
Az
İyi bir şey bence hanımefendi
Beyefendi sürekli okuyorsun 4 yıl daha tez dönemi makaleler dergiler tikler
Ama yolun sonu sizin için çok güzel olacak hanımefendi
Evelenemedim okumaktan
Hayatınızda biri var mı peki hanımefendi
Yok
Peki evlenmek istediğiniz insan da aradığınız her hangi bir özellik var mı yani zengin olsun tahsilli bir insan olsun gibi
Semi ilgilendirmez
Yok bence cok iyi bir sey
O kadar daha okuyacağım 4 yıl ve makale yazacağım
Olsun her isin zorluklari var
Ama sürekli okuyorsun
Ben ozel sektorde calisiyorum muhendisim halen okuyup sinavlara giriyorum
Sen ister miydin akademisyen olmak
Ben veletlerle ugrasmayi sevmiyorum. Tam ergen vakitleri ama uygun sartlar saglansaydinisterdim tabi birde ben cok egitim
Verebilecek bir tarzim yok otorite vs cok
Isim olmaz daha cok arkadas gibi olmak isterdim kisaca isterdim
Ama yapabilecegimi dusunmuyorum.
Ama sürekli çalışmak 4 yıl okumak tezi makalesi dergisi
Yüksek lisansta bile çok kötü oldum
Hangi bolum yapamayacak gibiysen hic girme sevmedigin is zor kuzu
İyi de devlet işi
Kötü değil
Sürekli okuyorsun tezi makalesi dergisi yaz yaz
Yorucu ama güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?