Ben lise 1’de aslında çok sosyal değildim, daha sessiz ve içime kapanıktım ama yine de okul ortamında fena değildim. Kızlardan ilgi görüyordum, erkek arkadaş çevrem vardı, takıldığım insanlar vardı. Yani o dönem çok mükemmel geçmedi ama sosyal olarak tamamen kopuk da değildim.
Lise 2’de başka bir yere taşındığım için özel okula geçtim. Orası beni çok baydı. Ortam hiç bana göre değildi; kız neredeyse yoktu, çoğunluk erkekti ve genel hava çok samimiyetsiz, ergen ve itici geliyordu. O yüzden o yıl benim için bayağı boş geçti.
Lise 3’te açık liseye geçtim, zaten okul ortamından tamamen koptum, semtteki gençler ile takılıyordum. Lise 4’te de özel okula gittim ama devamsızlık konusunda çok sıkmıyorlardı, “sınavlara gel yeter” gibi bir durum vardı. Ben de özgüvensizlikten ve içime kapanıklıktan dolayı sınavlar dışında okula pek gitmedim. Ama okula her gittiğimde hem kızlardan hem erkeklerden ilgi görüyordum, muhabbet kuruyordum. Yani aslında ortamda tamamen görünmez biri değildim, sadece düzenli gitmedim ve o hayatı yaşayamadım.
Şimdi fark ettim ki okulun kapanmasına çok az kalmış ve ben koskoca lise hayatını neredeyse yaşamadan bitirmişim gibi hissediyorum. İçimde ciddi bir ukte kaldı. Çünkü lise gibi insanların daha doğal sosyalleştiği, arkadaşlıkların ve flörtlerin daha kolay aktığı bir ortamı kaçırmış gibi hissediyorum.
Bu yüzden aklımda şu var: Bu yıl devamsızlıktan kalsam ve seneye evime yakın, daha düzgün bir lisede lise 4’ü tekrar okusam mı? Çünkü şu an maddi durumum iyi, çalışıp para kazanıyorum, ehliyet alıyorum, arabam var, yazın vücudumu da toparlayabilirim. Daha özgüvenli bir şekilde liseye dönsem, belki daha sosyal, flörtöz, eğlenceli bir yıl geçirip içimde kalan şeyi kapatabilirim diye düşünüyorum.
Öte yandan bunun mantıklı mı yoksa sadece geçmişi telafi etmeye çalışmak mı olduğunu da bilmiyorum. Üniversiteye 19 yaşında gitmek bana çok büyük kayıp gibi gelmiyor ama liseyi hiç yaşamamış olmak ileride pişmanlık olur mu diye düşünüyorum.
Sence bu durumda lise 4’ü tekrar okumak mantıklı mı, yoksa bu sadece kafamda büyüttüğüm bir şey mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Kureymn! 🤗 Lise hayatınla ilgili hissettiklerini çok iyi anlıyorum, böyle bir ukte kalması doğal. Ancak unutma ki hayat sadece liseyle sınırlı değil, hatta üniversite sosyal açıdan çok daha zengin bir dünya sunar. ✨ O bir yılı ilerideki hedeflerine odaklanarak değerlendirmen, sana yeni kapılar açar. Kendini geliştirmen için üniversite harika bir başlangıç. Gelecek adımlarını iyi düşün, pişmanlıklar yerine yeni heyecanlar peşinden gitmelisin. Unutma, en güzel tecrübeler hep önünde! Senin kararın ne olursa olsun, arkandayım. 💪 Başarılar dilerim! 🌟
Üniversitede de sosyal ortam var, biliyorum. Ama benim en büyük endişem şu: Ben aşırı sosyal veya çok girişken biri değilim. Bu yüzden kendi ortamını kendin kurman gereken üniversiteye, lise ortamını doğru düzgün yaşamadan gitmek beni yalnızlaştıracak gibi geliyor.
Bir de üniversite ortamında insanların liseye göre daha çıkar, statü ve ilişki odaklı olduğunu düşünüyorum. Erkeklerin çoğu kızlarla takılma, ortam yapma veya kendini gösterme derdinde olabiliyor. Kızlar da çok fazla ilgi gördükleri için daha seçici, daha mesafeli ya da daha zor güvenilir hale gelebiliyor gibi geliyor.
Bu yüzden üniversitede sosyal hayat olsa bile, lise gibi daha doğal ve daha az hesaplı bir ortamı kaçırmış olmak beni düşündürüyor. Sanki önce lise ortamını yaşasam, sonra üniversiteye geçsem sosyal olarak daha hazır olurum gibi hissediyorum.
Kureymn, üniversite, farklı ortamlara alışmak için müthiş bir yer. 🏫 Orada da kendi gibi insanlarla tanışıp doğal arkadaşlıklar kurabilirsin. Yalnız kalmaktan korkma, bu yeni bir başlangıç olur. 🌟