Cocuk gelisimi lisans bolumunden ögretmen olunur mu?

Şu an çalışıyorum ama meslekten memnun değilim. Bana o kadar öğretmen ol dediler dinlemedim. Akşam 5'e kadar çalışmak bana biraz ağır ve zor geliyor bir kadın olarak.

Öylesine lisans çocuk gelişimi okuyordum yani bir şey olmak için değil de bilgi olsun, çocuklarımı iyi yetiştireyim falan diye. (Açıköğretim okuyorum bu arada) Hatta tarihi çok sevdiğimden tarih kaydım da var. Onu da 2. sınıfta dondurdum ağır oluyor diye.

Ama öğretmenlik kafamı kurcalamaya başladı. Babam zaten öğretmen. Ben işten çıkana kadar babam 15.00'te çıkmış, dinlenmiş oluyor. Ben çalışırken o tatilde vs oluyor. Hele ki yazın iyice canım sıkılıyor bu duruma. Öğretmenler ve babam tatil ben çalışıyorum. Üstelik sağlık teknikeriyim. Hastanedeyim gün boyu.

Okul öncesi öğretmeni olunabiliyor galiba ama AGS akademi vs tam bilmiyorum yeni işleyişi. Önlisanstan atandım ben. Yani lisans vs olsaydı belki formasyon alırdım ama ne yapalım.

İstifa etmemek için kendimi çok zor tutuyorum ama anaokulu öğretmenliği de güzel mi emin olamıyorum. Çocuklar çok küçük, yapabilir miyim bilmiyorum.

Sizce öğretmenlik denemeli miyim? Anaokulu öğretmenliği güzel mi? AGS sistemini bilen varsa çocuk gelişiminden bu şekilde öğretmen olunuyor mu?

Sizce ne yapayım böyle devam mı yoksa değişiklik yapayım mı?

Cocuk gelisimi lisans bolumunden ögretmen olunur mu?