Doktorluk istiyordum, mümkün değil artık. Ne bileyim, ne yapabilirim de önemli biri olabilirim? Bu benim için çok mühim bir mevzu, bir noktaya gelmek istiyorum.
28 gü
Bence hala doktor olabilirsin hayatta hiçbir şey için geç değil aslında geç kaldım diyerek geç kalıyoruz aslında hani yaşın kaç olursa olsun geç kalmadım diyebiliyorsa bir insan gerçekten geç kalmamıştır yani ne dersen onu yaşarsın hayatta demem o ki yani eğer içinde doktorluk varsa doktorluğa yönel ya da ne bileyim başka bir şey düşündüysen doktorluğun yanında ona yönel ne istiyorsan ona göre yaşa
İnançlı biriyim ama hep imkansız hayaller kuruyorum
Çok aşırı uçuk bir şey değilse ki hayatta uçuk şeyler de bence mümkün olabilir Allah nasip ettikten sonra Allah istedikten sonra her şey mümkün olabilir yani 2 yaşında gençmiş aslında o kadar büyük bir de değil misin yani daha yolun çok başındasın ben olsam senin yerinde yani tıpa yönelirdim veya istediğim her neyse
Ya ben emek konusunda yanlış mi düşünüyorum acaba. Bı grup var diyelim sınavı kazanmış iyi bir bölüm ama çok çalışmış dershane denemeler falan. Başka biri var o da az buz bakmış bir iki kitap çözmüş çözmemiş o grupla aynı başarıyı elde etmiş bu durum o gruptaki kişilere haksızlık olmaz mı veya bu haksızlığa Allah müsade etmez diye düşünüyorum otomatik olarak duada kabul olmaz diye düşünüyorum yanlış mıyım
Şimdi başarı konusunda yani insanların zekaları bir değil ya mesela Allah'a şükür benim ezberim kuvvetlidir mesela çalıştığım bir şey konusunda ben mesela dinlesem yetiyor bana Ama mesela bazılarında yani üstüne çok kez tekrar etmesi gerekiyor bazılarının sayısal kuvvetlidir yani bu tamamen kişinin becerileri ve yetenekleri ile ve biraz da nasiple alakalı doğaya gelecek olursak da yani çok Allah'tan istemek gerekiyor ne istiyorsan kalbinden ne geçiyorsa bol bol dua etmek gerekiyor dua kaderi değiştirir derler
Bana işte saçma geliyor yani dik kafaliyim sanırım her konuda olduğu gibi. Bilmiyorum eşitlik istiyor istemsiz beynim vicdanım ama hayatın adaletsiz farklı olduğunu fark edince sudan çıkmış balığa dönüyorum şok oluyorum hayat böyle miydi diye
İnsan büyüdükçe olgunlaşıyor büyüdükçe hayattan her şeyi öğreniyor yani ne yazık ki hepimiz farklı farklı yaratılmışız hepimizin kaderi imtihanı başka yani yapacak bir şey yok bize düşen bu yolda yanlışa sapmadan kendi yolunuzda düzgünce ilerleyebilmek yani şu an benim de mesela motivasyonun şöyle bir şey ya bazı insanlara hiç emek vermeden altın tepside sunan birçok imkanı birçok fırsatı ben maalesef ki kendi emeğimle kendimi çalışarak bunu elde etmek zorundayım ve bunu kendim başarmak zorundayım ve işin garip tarafı ve böylesi çok daha kıymetli çok daha güzel bir şey yani bunu başarmak ne kadar zor olsa da bunu başardığında kendi gücümün farkına varacağım ve ben bunun da farkındayım bunu yapabilirim ya bazı şeyleri kendi isteğim dışında Allah vergisi olarak sahiplenmektense bazı şeyleri emek vererek sahip olmak çok daha gurur verici bir şey bence
Yaklaşımın çok doğru Zengin fakir ayrımı da var ama bilmiyorum hafıza sorunları yaşıyorum bir iki yıldır. Çünkü Ne yaparsam yapayım her şey şansa olmuş gibi hissediyorum hayatımdaki her şey şans eseri olmuş atıyorum bir Bilgiyi biliyorumdur ama nasıl bilebilirim diyorum hiç bişi yapmadım ki gibi hissediyorum bir nevi kendimi küçümsüyor ve aşa. ğılık kompleksine mı sahibimi anlamdım ki. Atıyorum o bilgiyi 3 yıl önce bir kitapta veya bir TV de görmüşümdür. Diyorum haksızlık yapıyorum uzun zaman oldu ben salladım tuttu o yüzden biliyorum diyorum kendime
Seni aile içinde çok mu fazla ezdiler ya da çok mu hakaret bu ayrı cümleler kurdular sana yani çok mu aşağıladın çevreden okulda veya aile içinde
Aile içinde Dicem sorsan onlara biz şaka yapıyorduk derler. Korkak biri olduğumu düşünüyorum açıkçası ve yalnız büyüdüm çok yalnız hemde. Dışarda falan değilde ailem çok aşağıladi aslında her hatam yüzüme defalarca vuruldu çocukluk hataları hani birine bı kelimeyi yanlış söylersin çocukken gülerler sana gelip ailene söylersin seni yaşına aldırış etmeden bı ton yüzüne vururlar bak gördün mü sana ne diyorlar falan gibi
Öyle bir ailen varmış ki yalnız büyümek zorunda kalmışsın ki... Az çok tahmin etmiştim böyle olduğunu ama kendinin farkına varman lazım. Seni hep aşağılamışlar yaptıklarını veya yapamadıklarını yüzüne vurmuşlar. Ama sen bu değilsin kimse böylesine kalp kıran muameleyi hak etmez hemde aile içinde hak ettiğin bu değil o yüzden biraz kendine değer ver kendine kıymet ver
Sevgili gencim, doktorluk hayalinin gerçekleşememesi seni üzmüş olabilir ama önemli olmak bambaşka bir şeydir, unutma. ✨ Topluma değer katan, fark yaratan her insan önemlidir. Tutkularının peşinden git, ilgi alanlarını keşfet. Belki de bambaşka bir alanda çok başarılı olacak, insanlara ilham vereceksin. 💫 Kendine inan, potansiyelin çok büyük! Unutma, hangi yolu seçersen seç, kendini geliştirerek her zaman çok kıymetli olabilirsin. 🛤️
Cevap
1Cevap
Ya muhtemelen eziğin tekisin bir baltaya sap olamadın git bir ugras bul kendine
Doktorluk neden mümkün değilim benim içinde değil mahvettim herşeyi:((
niye mümkün değil artık
O işler öyle olmuyor yaş geçmiş
21.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?