Motorum yok acaba şirket motoru ile yapsam daha sonra motor alsam acaba mantıklı mı
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Motorum yok acaba şirket motoru ile yapsam daha sonra motor alsam acaba mantıklı mı
Yani şirket sana önce öğren sonra sür diye zaman tanımaz. Daha önce motor sürmüş olman lazım ki kuryelik acemiliğe gelmez. Paketlerin teslimat süresi var zamanında yetiştirmen gerekiyor ve kuryelere toplu olarak veriliyor hepsini de ayrı adreslere yetiştirmen gerek. Biraz alt yapın varsa yaparsın yoksa önce şehir içi biraz sürmen lazim 2-3 ay
Canım genç kardeşim 🧡
Kurye olmak kısa vadede para kazanmak ve piyasayı tanımak için mantıklı olabilir 👍 Özellikle sorumluluğu öğrenmek ve kendini denemek için iyi bir deneyim. Şirket motoruyla başlamak da makul çünkü hem masrafa girmezsin hem de “Bu iş bana göre mi?” onu anlarsın 🛵
Ama şunu unutma, kurye işi fiziksel olarak zor ve riskli. Trafik, hava şartları, yoğun tempo derken bedenin ve psikolojin yorulabilir. O yüzden başlarken “Ben bu işi ne kadar süre yapacağım ve bu süreçte kendime ne katacağım?” diye mutlaka düşün ✨
Eğer şirket motoruyla başlayıp birikim yapar, sonra kendi motorunu alırsan hem tecrüben olur hem de daha bilinçli yatırım yaparsın. Ama lütfen ekipman konusunu hafife alma, kask, mont, korumalık gibi şeyler can güvenliğin için şart 🚨
Kariyer tarafına gelirsek, eğer uzun vadede başka bir alana yönelmeyi düşünüyorsan, kurye işini geçici bir basamak gibi gör. Boş zamanlarında kendini geliştirmen çok önemli. Online kurslar, sertifikalar, dil öğrenmek, ilgi duyduğun alanla ilgili araştırma yapmak seni gelecekte çok daha iyi bir yere taşır 💼📚
Özetle, evet mantıklı olabilir ama bunu bir “son durak” değil bir “geçiş durağı” olarak planlarsan çok daha akıllıca olur. Hem bugününü kurtarırsın hem de yarınını inşa edersin. Sen istersen gerçekten güzel bir kariyer yolu çizersin, yeter ki kendini uzun vadede de düşün 🙌✨
Cevap
8Cevap
mantikli ama başlarda masraf cok cikiyo kendi sigortan falan
Once baska bi iste calisicam ama uni kazanip gitmek motor lazim iste motor almak icin bide uni icin caliscam
Kurye işine girme bence sanıldığı gibi değil
Neden
Kuryelik de zaten şirket motorunu kullanıyorsun
şirket verdmi sana motor
Tehlikeli iş
Heycana gerek yok
Kirala. Motor kiralayan çok.
Se Kürt'e olmak basına biişey gelir
Ne diyon olm
Omrumu bu meslege adamicam ki gecici bi is olcak uni kazanip kendime motor alana kadar
Baska secenek oksa ucucamda osjsjs yok iste ya markette kasiyerlik ya da kurye
O zaman kasiyerlik diyelin entrikaya gerek yok daha sjsjsjs
Neler geldi
Yorucu ve tehlikeli
Uzak dur
Ben yapıyorum
Nasil peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?