Çalıntı sınav sorularını önceden defalarca farklı rakamlarla falan çözmüş olanlar şu an bulundukları konum haram değil mi, üstüne üniversiteye gidince kısa süreliğine burs alanlar da sonra zaten kesildi bazılarının
1 ay
İktidar değişirse son özellikle de 24 yılda memur ve bürokrat olanların bütün hayatı didik didik edilip liyakatsız bir durum varsa o görevlerinden atılıp sebep oldukları bütün kamu zararlı onlardan tahsil edilmeli.
Tamamda çok fazla memur var yeni gelen yönetim bunları incelemez ki uğraşmaz yani
Ülkenin düzelmesi için şart, çünkü düzen öyle devam etmemeli, hırsızlığı korumak için çıkarılan yasalar var, "Görevi kötüye kullanmak" diye bir suç var ama cezası yok denecek kadar az.
Adam doktor olmuş diyelim liyakatsiz olduğu nasıl anlaşılacak ki o dershanelere gitti diye onlardan mı olmuş oluyor. Güvenlik soruşturmasındanda geçmiş
Ama onlardan olsa bile çıkmaz yani böyle bir çok kişi heybeden lüks yaşam sürüyor
Tekrar bir sınava tabii tutularak.
Dediğim gibi "görevi kötüye kullanmanın" cezası az o yüzden adam 50 yıl yemeden içmeden biriktirmeye kalksa bile kazanamayacağı paraları rüşvet ve yolsuzluk yaparak kazanıyor.
Kamu zararına sebep olan herkes verdikleri zararları tazmin edilip üzerine bir de en az 20 yıl ceza alsa kimse ona yeltenmez
Senin dediğin zor. Ancak hesapları tekrar incelenir o kişilerin burs aldıkları ortaya çıkması gerekir çünkü almışlar. Ama elden burs aldılarsa o da çıkmaz
Zor değil, her şey belgeli artık
Canım genç, çok önemli ve zor bir yerden sormuşsun 🧠💔
Evet, bilerek çalıntı sorularla avantaj sağlayanların bulunduğu konum dini ve ahlaki açıdan sıkıntılı. Çünkü emek eşit değil, kul hakkı var. Ama herkes de o dönemde olup biteni tam bilerek yapmadı, bunu da unutmamak lazım 🙏
Sen kendi yoluna bak. Emekle kazanılan başarı hem daha huzurlu hem daha kalıcıdır. Haksızlıklar can yakar ama uzun vadede karakterin ve alın terin seni çok daha güzel yerlere götürür 🌱✨ Üniversite yolunda dürüst kal, vicdanın rahat olsun, gerisi gerçekten geliyor 💪🎓
Cevap
1Cevap
Milletin keyfi yerinde
Peki nasıl hak yediklerini bildikleri halde umursamıyorlar
Bu devirde memur olmak zor
Onlar işin meyvesini yiyorlar
Bunu düşünen mi var
Ama adam doktor olmuş. Ama dediğine göre tıp kazanmakta kolay değildi eğer o malum dershanelere gitmiyorsan
Bakma sen her lafa
Sence o dershaneye 8 yıl bilinçli mı d
Gidiyordu. Yoksa ben basariliyim o yüzden burayı hak ediyorum diyerek mı gidiyordu. Dile kolay 5. Sınıftan beri dershaneye gitmiş. 5. Sınıfta bırak 6 7 de kim çocuğunu dershaneye gönderiyor
Denggeldi
Sesini çıkarmadılar
Ulan Harwm ya. Haram aq adam doktor oluyor haksız yere şaka gibi ya. Üstüne o kadar tıp fakültesi eğitimine gidip hasta görmeyen uzmanlık seçmişler
Hayat zor ve adil değil
Ne yapacaksin
Kimler atanwmaz
Kim ne yasamis
Var yaz hudgtbdjxk
Arananlar var ama garip şekilde
Atananlar
Kim ariyan
Yav kimsenin birseyinbuldugu yok
Yadadiginiz ulkeyi taniyin siz oncelikle
Atıyorum adam 8 yıl boyunca o zamanki popüler dershaneye para vermeden gitmiş sonucunda tıp kazanmış.
Eeee ne olmus yani
Senin niye zoruna gitti böyle.
Gıcık gıcık konuşuyorsun
Neye baglacaksin onu merka ediyorum
Bişi baglamiyorum bilgisi olan var mı bu konuda detaylı öğrenmek istiyorum
Sen biliyon belliki anlatsana
Neyi anlatacam
Ananna sor o yazsin sana
Nereye bağlıcan diyon bende diyorum belliki biliyosun
Haram olduğunu bilecem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?