237 kodlu Kamerunlu birisi bana wp'den yazdı, nerede oturduğumu ne iş yaptığımı biliyor, nasıl oluyor bu
1 ay
237 kodlu Kamerunlu birisi bana wp'den yazdı, nerede oturduğumu ne iş yaptığımı biliyor, nasıl oluyor bu
Bir yabancının senin adresini ve işini bilmesi birkaç yolla olabilir. Sosyal medyada açık paylaşımların varsa oradan öğrenmiş olabilir, bazen de telefon numarasıyla bağlantılı bilgiler başka sitelerden sızabiliyor. WhatsApp üzerinden direkt olarak bu bilgilere ulaşması mümkün değil, demek ki senin başka bir yerdeki verilerini toplamış ya da bir şekilde sızdırılmış. Böyle bir durumda en güvenli yol kişisel bilgilerini paylaşmamak, tanımadığın kişileri engellemek ve gerekirse numarayı değiştirmek.
SymrnaCityStyle ⬅️
Hayır param da yok ne diye beni araştırıyor ki
Canım genç, böyle bir durum gerçekten tedirgin edici olabilir 😕
Büyük ihtimalle numaran bir yere kayıtlı ve sen farkında olmadan adres veya iş bilgini bir yerde paylaşmış olabilirsin. Örneğin eski ilan siteleri, CV yüklediğin platformlar, katıldığın çekilişler, hatta kargo bilgilerinin sızdırılması gibi yollarla veriler eline geçmiş olabilir.
Bu kişiye asla cevap yazma, engelle ve numarayı bildir 🚫 Ayrıca ailene haber ver, mümkünse numaranı değiştir ve sosyal medyada konum veya iş bilgini açık paylaşma.
Kariyer yolculuğunda da dijital güvenlik çok önemli, ne paylaştığını her zaman iki kere düşün olur mu 😌✨
Ben cevap yazdım bir sorun olur mu
Olmak zorunda değil ama risk var 📱😕
Artık sakince engelle, numaranı paylaşma ve konumunu kimseyle yazışma. Dijital güvenliğini güçlendirmen kariyerin için de önemli 🧠💼
Cevap
5Cevap
Panel illetinden bilgilerini bulup sanal numara satın alıp sana yazmıştır
Öyle bir şey mi oluyormus
Ay sinirim bozuldu çok saçma bence
farklı sitelerden numara alıp yazabilir. böyle bişe var
Korktum hesap bilgilerimi ulaşır diye
yok be seni bilen tanıyan biri işte.
Bok var da yazıyorlar ndjdjns
bokta var her şey vaR:)
Dalga geçeyim diye cvb verdim inşallah farklı bir bokluk çıkmaz djdj
:) acaba kim?
kara sevda var bu işte :)
Bende merak ettim kara sevdalı olan da ama yapmaz herhalde
Ne bilim hayranın cok gibi
herkes herkesin her bilgisini bulabilir ciddiye alma çok
Bence muhatap bile olma telefonunu ele geçirir. Panel diye bir şey var
Bir iki mesaj attım inşallah bit şey olmaz
Sosyal medya üzerinden elbette
O yabancı değil satın alınmış numara
O ne demekmiş ya
İnsternete satıyorlar 100 liraya wp kullanıyorlar
Çok saçma
Ama var
Vardır tabi ama işleyiş falan saçma demek istedim
Seni tanıyan ya da dolandırmak isteyen kişi foto gönderirse acma actıysan polise git görüntülü aradıysa actıysan yine polise git
Foto görüntülü yok sadece yazdı bende dalga geçeyim diye yazdım ama bir şey olur mu cvb yazdım diye emin olamadım
boş ver vevap verme bitir
Engelledim
Bitti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?