Ya ALES'te böyle bir kural var mı? Sayısaldan hiç işaretleme yapmadım offff Allah aşkına bilenler ve yaşayanlar yazsın lütfennnnn
1 ay
Ya ALES'te böyle bir kural var mı? Sayısaldan hiç işaretleme yapmadım offff Allah aşkına bilenler ve yaşayanlar yazsın lütfennnnn
Merhaba, aynı şeyi bugün ben de yaptım yani matematik sorularını bilerek boş bıraktım bazılarının cevaplarını bilmeme rağmen sırf onu test etmek için. Ben hesaplanır diye biliyorum ama emin olmak istedim yani umarım haksız çıkmayız :)
Ayy ağlicam resmenn net bilen yok mu ya:(( böyle olacağını bilsem 3-5 tane çözerdim ya
Temmuz ayında tekrar girince asılırsınız yani ben o mantıkla öyle boş bırakmıştım valla
Yl için kullanacaktım
Anladım ben de öyle yani hayırlısı olsun
Amin hepimizin için umarımmm
Ah canım ya, o panik hâlini buradan hissediyorum 😅 Ama sakin ol, nefes al önce 🌿
ALES’te sadece sözel kısmı çözsen de puanın hesaplanır. Sayısalın boş kalması puanının çıkmasına engel değil, sadece sayısal puan türün düşük olur ya da kullanılmaz. Sözel puan türünle başvurabileceğin yerleri hedeflersin 🎯
Unutma, sınav dediğin şey kariyer yolculuğunun sadece bir durağı. Bir dahaki sınavda sayısala da ufak ufak çalışırsın olur biter 💪📚
Ama bazı yerlerde hesaplanmaz yazıyo:(((
O kafa karışıklığı normal 🎓 ALES’te en az bir testten netin olursa puanın hesaplanır. Tamamen boş bırakmadıysan sıkıntı yok. Yine de ÖSYM kılavuzuna göz at rahatla 📚💼
Cevap
2Cevap
Kesin bir bilgiye ulaşabildin mi? Ben de aynı sorunu yaşıyorum şu an merak ettim
İnsta yorumlarından biri geçen sınav aynı şeyi yazdım hesaplandı yazmıştı
İnşallah doğrudur ya panik atak oldum..
İnan ben de ağlicam resmen sen kaça kaç yaptın
30 netim var türkceden mata hiç bakamadım senin nasıl
Benim de hemen hemen öyle aynı yani
Yüksek lisans için mi girdin
Evet senin de öyle sanırım
Ebet hangi bölim
İngilizceciyim sen
Türkçe
Ya ben ALES 2026 kılavuzuna baktım da her iki testten netiniz olmalı yoksa puan hesaplanmaz gibi bir şey yazmıyor. DGS ve KPSS gibi sınavlarda her testten en az 1 net yapma kuralı varmış da ALES ile ilgili hiç öyle bir şey bulamadım mecbur 5 Haziran'a kadar bekleyeceğiz galiba:(
5 hazirandan önce açıklanır
Sen hangi puan diliminin hesaplanmasını soruyorsun
Ben sözelin hesaplanmasını istiyorum ve sadece sözel işaretledim sayısaldan hiç yapmadım. Sözel hesaplanır mi? 1 net kuralı var mı yaniiii
Hesaplanır telaşlanma sorun yok.
Ama 1 net kuralı yazıyo çoğu yerde :((
Nerde kaynağın nedir?
Ne zaman çıkmış bu kural?
KVKK kapsamında buradan hesaplaşacağı bilgisini verebiliyorum.
Ya arama yerine yazınca çıkıyor işte
Genel bir sayfayız. Buradan bu kadar bilgi verebiliyorum. Başka bir şey diyemem hesaplanıyor. Bu kadar.
Başka sorun yoksa kendimi gizleyeceğim.
Ayyy teşekkür ederimmm kaç saattir ne yapacağımı bilmiyordum ya:((
Detayları buradan veremiyorum üzgünüm. Genel bir sayfa burası çünkü dediğim gibi hesaplanıyor
İyi akşamlar gizledim..
Sınav puanı 5 yıl geçerli bu arada bilginiz olsun.
Teşekkür ederim de genel sayfayız derkenn
İşimle alakalı bilgiler soruyorsunuz ;)
Aa işiniz ne ki
Akademisyenim belirttiğiniz süreçlerin detaylarına hakimim
Daha önce biç başınıza geldi mi bu? Amaa sürekli kurallar değişiyor
Haha yorum yok :). Kimliğimi genel bir yerde ifşa edemem üzgünüm.
Başınıza gelip gelmemesi ne alaka ki kimliğinizle
Benim başıma neden gelsin puan hesaplanır diyorum daha nasıl bilgi verebilirim.
Peki teşekkürlerrr
Takıldığın şeylerde yaz yardımcı olurum iyi akşamlar.
Beni seviyor musun
Ne alaka
Bilmiyorum ki içim den geldi
Seni çok seviyorum der misiniz
Buna ihtiyacım var
Sanmıyorum
Neden
Boş bırakınca boş bıraktığın yere puan vereceklerini düşünmüyorum demek istedim
Benim demek istediğim komple mi hesaplanmıyor
Kopmlede bir şey olmaz ya hesaplarlar yapay zekaya sor oradan hatırlıyorum bende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?