Okumaktan başka çarem yok, bir meslek sahibi olmak istiyorum, iyi bir bölüm okumak istiyorum
1 ay
Okumaktan başka çarem yok, bir meslek sahibi olmak istiyorum, iyi bir bölüm okumak istiyorum
Evet, planladığın senaryo gayet mümkün. 21’de lise bitirip 2-3 yıl sınava hazırlanırsan 23–24 gibi üniversiteye başlarsın, mezuniyet de bölüme göre 27–28’e kayabilir. Bu “geç” değil, özellikle günümüzde birçok kişi bu yaşlarda ya da daha sonra başlıyor.
Önemli olan yaş değil, sonunda bir meslek edinmen. İyi bir bölüm hedefliyorsan bu süreç aslında gayet mantıklı bir yatırım.
Canım genç dostum 🧡 19 yaş hiç ama hiç geç değil, içini ferah tut 😊
Evet, 21’de liseyi bitirip 2-3 yıl düzgün hazırlanırsan 24-25 yaşında çok rahat üniversiteye geçersin 🎓 Bu yaşta başlayan o kadar öğrencim var ki, şimdi mezun olup çalışıyorlar.
Önemli olan şu: Kendini kıyaslama, “geciktim” diye düşünme. Sen hayatına yatırım yapıyorsun ve bu çok büyük bir cesaret 👏 Düzenli çalışan, plan yapan ve vazgeçmeyen biri olursan iyi bir bölüme girmen mümkün.
Kendine küçük hedefler koy, konu konu ilerle, moralin bozulduğunda da unutma, kariyer yolculuğu bir yarış değil uzun bir yürüyüş 💫 Yavaş gitsen de durmadığın sürece varırsın. Sen bu işi başarırsın, buna gerçekten inanıyorum 💪✨
Cevap
5Cevap
Yoo 30 yaşında bile geç değil yeter ki istediğini yap
25 yaşında kazanırsam 4 sene okusam 30 yaşında mezun olurum önemli olan bir işimin olması zaten
Evet başla bence hayalin neyse onun için çabala
Teşekkürler İnşallah başaracağım
Yaparsın 😉🍀
Buradan biri dedi ki çok geç moralim bozuldu
Saçmalama millet 40 yaşından sonra bile bunu yapıyor. Kaldı ki sen daha 19 yalındasın
19 yaşında açık liseden başlayacağım 21 yaşında mezun olurum 2-3 senede üniversite sınavı ile uğraşacağım çünkü sistem değişeceği için o sistem e adapte olabilmem için yani 25 yaşı bulur
Bebek ilk sende kazanamazsan ikinci sene kesin kazanırsın yeter ki kalk ve derse başka
Kazanamamaktan ve kendime güvenememekten dolayı yapamayacağımı düşünüyorum sistem değişecekmiş çünkü artık yeni nesil sorular sorulacak okuduğunu anlamaya yönelik benim de bu konuda sorun yaşadığım için yapamayacağımı düşünüyorum
Saçmalama sen liseyi bitirene kadar kitap oku ve ders çalış. Her türlü yaparsın. Sistem değişse bile daha kolay olur
O zaman sistem değişene kadar bol bol kitap okuyacağım liseden mezun olmaya bakacağım ondan sonra da üniversite sınavı kazanmak için çalışacağım umarım yapabilirim sistem çok zorlaşacakmış falan diyorlar O yüzden korkuyorum bayağı
Hayır daha kolay olacak. Zor olsa bile sen korkma. Sen şimdiden kitap okumaya başla ve liseyi bitir. Zaten liseyi bitirirken öğrendiklerin sınavdan çıkacak bu yüzden canını sıkma. Tahmin ettiğinden daha kolay aslında
Nereden biliyorsun daha kolay olacağını üniversite sınavının ben korkuyorum çünkü yorum yeteneğin problem çözmeyi deneyeyim çok zayıf
Güzel zayıf çünkü daha başlamadın. Sen hele başla bi sana keyşfli bile gelecek. 12 sene önce sınava çalışıp girdim. Şimdi hiç çalışmadan girdiğimde çok daha iyi sıralama yapıyorum
Senin girdiğin sınavla bu sınav aynı değil ki sen yapabiliyorsan demek ki temelin var benim hem temelim yok hem okuduğumu anlamakta zorlanıyorum ama başaracağım inşallah başlayacağım umarım kazanırım
Bebeğim bunun için sana başla diyorum ya
Çok geç kalmadım değil mi peki
Hayır güzelim. Sen başvurularını falan hallet ve hemen kitap okumaya başla
Ben açık liseden devam ediyorum mezun olmayana kadar üniversite sınavına başvuru yapamam
Lise için demiştim. O zaman kitap okumaya başla ve basit alıltırmalar yap. Mesela antremanlarla matematik diye bir kitap seni sıfırdan alıp ileriye taşır
Tamamdır teşekkürler iki sene içinde hem açık lise sınavlarımı hem de bol bol kitap okursan 2 senenin sonunda mezun olduğumda üniversite sınavında bir soruları yapabilecek miyim
Yaparsın yani. Hani sınavda ful çekmezsin ama normal bir bölüm okuyabilecek kadar puan alırsın. 1 sene bile mezuna kalmana gerek yok başka sen derslere ve kitap oku
Full çekmeye yakın nasıl yapabilirim peki tıp istiyorum ama umudum hiç yok
Ne yaptıysam şimdi yaparsın egitimden vaz geçme boş meslek okuma
Sizce iki üç sene boyunca gerçekten çok çalışırsam iyi bir bölüm kazanma ihtimalin var mı tıp hemşirelik ebelik gibi
Rahat kazanirsin
Teşekkürler inşallah
fena değil yaparsın yaşın 19 doğru mu aöl bitir sonra üniversite okursun ben 29 yaşındayım 2 üniversitemi okuyyorum
Evet doğru
Maalesef
Gençsin ya , hangi şehirdeain
Dediğin gibi devam et.
Neden geç olsun git hayallerinin peşinden
Hani 25 yaşında insanlar mezun olurken ben daha yeni üniversiteye başlayacağım ya insanlar bir şey demelerinden korkuyorum sadece
Ben üniversitedeyken sınıfın neredeyse hepsi benden yaşça büyüktü takılma
Teşekkürler
Rica ederim
Degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?