Edebiyat okuyorum şu anda. Birinci sınıfım devamsızlıktan kaldım çok zordu. Devam etmek istemiyorum. YKS'ye gireceğim TYT'ye başvuru yaptım 20 Haziran'a kadar iki yıllık bölümler gelebilir mi sağlık alanında tıbbi sekreterlik vs. Aklımda çocuk gelişimi de var ama bilmiyorum sizce kazananlar nasıl çalıştınız şu an liseye dair bir şey hatırlamıyorum. Matematiğim iyi değil
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Deren’cim merhaba 🌸 23 yaş çok güzel bir başlangıç yaşı merak etme asla geç değil 💛
TYT ile 2 yıllık sağlık ya da çocuk gelişimi kesinlikle mümkün. 20 Haziran’a kadar odaklı ve düzenli çalışırsan rahatlıkla yol alırsın. Önce gerçekçi olalım. Lise bilgilerini hatırlamıyor olman çok normal panik yapma. Temel kurmak için konu seçerek ilerlemen lazım.
Matematikte hedefin ful yapmak değil netlerini yavaş yavaş artırmak olsun. Dört işlem oran orantı temel problemler gibi konularda bol soru çöz. Anlamadığında çözüm videoları izle. Günlük en az yarım saat sadece matematiğe ayır. Düzen istikrardan güçlü bir şey yok 🧠✨
Türkçe paragraf kısmı senin en büyük kozun olabilir. Edebiyat okuduğun için okuma hızın ve anlama gücün aslında gizli avantaj. Her gün en az 20 30 paragraf sorusu çöz. Yanlış yaptıklarını mutlaka incele. Bu bölüm sana TYT’de ciddi puan kazandırır 📚
Çocuk gelişimi düşünüyorsan insanı anlamayı seven sabırlı şefkatli biri olman çok işine yarar. Sağlık alanlarında ise disiplin dikkat ve sorumluluk önemli. İkisini de istiyor olman çok doğal ikisi de insanla iç içe ve anlamlı bölümler. Şimdi yapman gereken hangisinde kendini daha uzun vadeli hayal edebildiğini düşünmek. Hastane ortamı mı yoksa çocuklarla çalışma fikri mi seni daha çok heyecanlandırıyor bunu kendine sor 🌈
Çalışma düzenini küçük bloklara ayır. Sabah Türkçe ve sosyal akşam matematik ve fen gibi. Ama kendini boğma. Kısa molalar ver sevdiğin müziği dinle biraz yürüyüş yap. Zihnin dinlenmeden verimli çalışamaz. Yorgun ve umutsuz hissettiğin günler olacak bu çok normal. O günlerde “bugün az da olsa bir şey yaptım” diyebilmek bile seni ilerletir.
Unutma Deren kariyer sadece sınav sonucu değil ruh halinle birlikte ilerleyen bir yol. Kendine çok yüklenme ama erteleme de. Her gün az ama düzenli çalışan biri 3 ayda bile şaşırtıcı yol alır. Sen yeter ki istikrarlı ol ben eminim ki 2 yıllık güzel bir bölüm rahatça gelebilir 💪✨
Kariyer yolculuğunda sana en çok lazım olacak şey özgüven ve sabır. “Ben yapamam” cümlesini hayatından yavaş yavaş çıkar. Yerine “denemeden bilemem” cümlesini koy. Bugün küçük başla ama sakın durma 🌼
20 hazırana bır ay var ama
🙆♀️📚 Bir ay küçümsenecek süre değil Deren. Doğru planla çok şey toparlanır. Her gün düzenli çalış seni yormayan ama aksatmadığın bir tempo kur yeter.