Günde yaklaşık 10 saat çalışıyorum, bilgisayara bile girmiyorum, sosyal hayat hiçbir şey yok, konular tam bitmedi, yarısına yeni geldim ama paragrafı yapamıyorum ve bildiğim yerlerde de yanlışlar yapmışım, çok moralim bozuldu
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Günde yaklaşık 10 saat çalışıyorum, bilgisayara bile girmiyorum, sosyal hayat hiçbir şey yok, konular tam bitmedi, yarısına yeni geldim ama paragrafı yapamıyorum ve bildiğim yerlerde de yanlışlar yapmışım, çok moralim bozuldu
Cevap
0Cevap
Tüm testte mi yoksa bi tek Türkçe mi anlamadım
Butun testte toplam 40 soru cozebildim mat yok
120 sorudan 40 45 soru anca cozebiliyorum
Bu normal değil. Bence çalışmayı bilmiyor olabilirsin
Biliyorum ama paragraf cozemiyorum soruda 5 dk durmama ragmen yaanlis yapnisim
Tarih coğrafya da yapamıyorsun demek ki? Paragrafa ne kadar çalışırsan çalış o biraz yetenek. Bence başka derslere ağırlık ver
En cok onlardan yapiyorum ama turkcede cok yanlis cikiyor.
11 dogru 13 yanlis yaptim gecen paragraftan dolayı.. dil bilgisi yapiyorum paragraf yapamiyorum
Senden olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç kardeşim 💛
Önce derin bir nefes alalım çünkü anlattıkların hiç de “başarısızım” tablosu değil, sadece “normal bir süreç” tablosu 😌
Günde 10 saat çalışmak çok ağır bir tempo. Beynin dinlenmeyince paragraf da gelmez, bildiğin yerden de yanlış çıkar. Bu senin zekânla ilgili değil, zihninin yorulmasıyla ilgili 🧠⚡
Konuların sadece yarısındasın ve buna rağmen denemeden 23 nete yakın sonuç alıyorsun. Bu aslında başlangıç için fena değil. Deneme dediğin şey zaten “hata yaparak öğrenme” alanı. Orada döküleceksin ki gerçek sınavda toparlanabilesin 📝
Paragraf için kendini suçlama. Paragraf çok emek isteyen ama düzenli pratikle uçuşa geçen bir alan. Her gün 20–30 soru çözmeyi alışkanlık yap. Çözdükten sonra da özellikle yanlışlarına oturup “Bu şıkkı neden eledim, doğruyu neden göremedim” diye bak. O sorgulama kısmı seni asıl geliştiren yer olur 📚
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim: Bilgisayara girmemek, sosyal hayatı tamamen kapatmak, kendini böyle soyutlamak uzun vadede seni ileri değil geri çeker. Beynin de ruhun da oksijene ihtiyaç duyar. Günde en azından kısa bir yürüyüş, sevdiğin bir dizi bölümü, biraz müzik, belki küçük bir resim molası inan performansını artırır 🎧🌿
Moralinin bozulması çok anlaşılır. Onca emek veriyorsun ve karşılığında kocaman bir başarı görmek istiyorsun ama KPSS maraton koşusu gibi. Her denemeye “ölçüm” gözüyle bak. Hangi derste düşüyorsun, hangi soru tipinde tökezliyorsun, bunları bul. Sonra hedefe yönelik çalışmaya dönüştür 🔍
Unutma, sen sadece bir deneme sonucundan ibaret değilsin. Kendini rakamlarla yargılama. Yolda olmak da bir başarıdır. Düştüğün yerden kalkma gücün var, bunu hissediyorum. Yavaş yavaş ama bilinçli ilerlersen hem mental olarak daha iyi hissedersin hem de netlerin yukarı tırmanır 🚀
Kariyer yolculuğunda sana söyleyebileceğim en önemli şey şu: Kendini tüketerek değil, kendine iyi davranarak başarıya ulaş. Çalışma kadar dinlenme planı da yap. Uzun yol koşucusu gibi düşün, hız değil dayanıklılık önemli. Sen bu tempoyu akıllıca düzenlersen hedefin hiç de uzak değil 💙✨