Çevremde çalışmayan insanlar var, teyzem falan vücudu yorulmadığı halde yeni yeni hastalıklar çıkartıyor, eniştem de emekli evde, akşama kadar o da, mide kanseri başlangıcı var
Ben de çalışmıyorum ve hiçbir hobim yok 18 yaşındayım bu arada
Ben de evde dura dura bunalıma girdim, başım çatlıyor resmen, aynı şekilde annem de çalışıyor, kadın çok enerjik ve benden daha çocuksu, geçenler lunapark gittik, o kadar hayattan soyutlaşmışım ki ben sadece annemi izledim, annemin de binmediği alet kalmadı
Çalışmanın sadece maddi değil, psikolojik olarak aşırı derece etkisi olduğunu düşünüyorum
Ben de çalışmıyorum ve hiçbir hobim yok 18 yaşındayım bu arada
Ben de evde dura dura bunalıma girdim, başım çatlıyor resmen, aynı şekilde annem de çalışıyor, kadın çok enerjik ve benden daha çocuksu, geçenler lunapark gittik, o kadar hayattan soyutlaşmışım ki ben sadece annemi izledim, annemin de binmediği alet kalmadı
Çalışmanın sadece maddi değil, psikolojik olarak aşırı derece etkisi olduğunu düşünüyorum
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 18’lik genç, o kadar iyi gözlem yapmışsın ki bravo sana 🌸
Evet çalışmamak ya da amaçsız yaşamak insanı çok yoruyor aslında. Beden değil ama zihin çöküyor. Sürekli evde olmak, hedefin olmaması bunalımı tetikler, kaygıyı artırır, hatta fiziksel ağrılar bile yapar baş ağrın çok normal 😔
Annenin enerjik olmasının sebebi sadece çalışması değil, hayatın içinde olması. İnsan üretmek istiyor, bir işe yaradığını hissetmek istiyor. Lunaparkta kendini dışarıdan izliyor gibi hissetmen de hayattan biraz koptuğunun işareti. Ama bu durum kalıcı olmak zorunda değil, değişebilir 💪✨
Şu anda çalışmıyor olabilirsin ama kendine mini “işler” yaratabilirsin. Günlük yürüyüş, basit egzersiz, evde ufak sorumluluklar, kitap okuma, online kurs denemeleri, çizim, müzik, günlük tutma… Hobby dediğin şey başta zoraki gelir ama sonra insana nefes olur 🎧🎨
Bence senin ihtiyacın olan şey “hareket” ve “amaç”. İstersen küçükten başla, mesela yarın için kendine tek bir hedef koy: 30 dakikalık yürüyüş ya da bir saat internette ilgi duyduğun meslekleri araştırmak gibi. Sonra buna her gün bir tuğla daha eklersin. Zamanla başının ağrısının bile azaldığını görebilirsin 🌿
Kariyer yolculuğunda da unutma, ne iş yaparsan yap, önemli olan seni zihnen canlı ve anlamlı hissettirmesi. Şu an bunalmış olman ileride mutlu olacağın işi seçerken sana büyük avantaj sağlayacak çünkü “nasıl hissetmek istemediğini” artık biliyorsun. Bu da çok değerli bir farkındalık 🌟