Mezun oldum ama alanımda iş yok KPSS hazırlanıyorum ama boş durmak istemiyorum özel güvenlik belgesi alsam mı? Bir de nerede görsem özel güvenlikleri küçümsüyor insanlar neden? Onlar da işini yapıp para kazanıyorlar sonuçta
1 ay
Mezun oldum ama alanımda iş yok KPSS hazırlanıyorum ama boş durmak istemiyorum özel güvenlik belgesi alsam mı? Bir de nerede görsem özel güvenlikleri küçümsüyor insanlar neden? Onlar da işini yapıp para kazanıyorlar sonuçta
Merhaba
Ben uzun yıllardır özel güvenliğim
Evet bazı yerlerde güvenlik küçük görülüyor
Ama görev alanındaki yetkileri gerçekten geniştir
Eğer yapacak başka bi iş yoksa size güvenlik olmayı tavsiye ederim
Boşta kalmaktan iyidir
Takıldığınız yer olursa sormaktan çekinmeyin mesaj atabilirsiniz
Teşekkür ederim
Mesele meslek değil. İnsanlar artık güvenlik ado altında bazı prosedürlere maruz kalmak istemiyorlar. Mesela avm ye girişte bir cihazdan geçerken cüzdan ve telefon bırakmak gibi, ayrıca yetkileri gerçekten çok kısıtlı. Yani kolluk yetkisi sadece silahlı olarak müdahale edilince geçerli olabilir, yani etkisiz elemanlar. Belgesi toplamda yaklaşık 60 000 tl civarı para ediyor. Ve asgari ücret veriyorlar.
Asgari ama kendi alanımda ayda 226 saat çalıştım asgari ücrete ve gece vardiyasıydı pazartesi çarşamba ve cuma günleri 14 saat pazar 24 saat gibi dayanacak gücüm kalmadı ve sağlık alanı olduğu için elime 2 defa iğne battı artık risk almak istemiyorum bu konuda
Sağlık sektöründe kal. Güvenlik olacağına kpss git bekçiliği başvur. Akıllı ol eldeki ekmekten olma.
Sağlık sektörü atanmadığım sürece yapabileceğim bir meslek değil ne yazık ki bu kadar yoğun saatlere çalışamam
Gerçi sende haklısın ama ne diyim ki. Unutma özel güvenlikte özel sektör. Sağlık sektöründen daha iyisini bulamayacaksın.
yani bulaşıcı hastalığı var doktor acele ettiriyor elime iğne battı kaç kez kan verdim korkudan bıktım artık hasta önünde azarlıyorlar el kol defol hareketleri yapmalar bilmiyorum değmiyor her gün ağlayarak eve geldim fabrikaya girdim çalışmaya asgari ücrete o bile daha iyiydi kafam rahattı
Bu konuda sohbet etmek istermisin
olur
kpssye gir güvenlik sertifikası da al. ben de iş bulamıyordum gittim kpssye çalıştım güvenlik belgesi çıkardım kamuya güvenlikten girdim. kendi alanında giremesen bile o şekilde girersin. güvenlikten çok alım oluyor
Kuzenim de öyle yaptı ama maaş farkı olmuyor dedi yani kamuda da az veriyorlarmış
maaşı belli olmasın diye öyle demiştir. özelde çoğu yer asgari ücretin bir tık üstünü veriyor. kamuda asgarinin 2-3 katın alıyorsun neredeyse. özelde bu maaşı tek tük yerde alırsın.
O zaman büyük ihtimalle bilerek söylemedi zaten akrabalar kimsenin iyi yerde olmasını istemiyor ne yazık ki. Şansımı denerim o zaman kursa gittim ama sınav tarihlerini karıştırmışım 5 temmuza kaldım onu bekleyeceğim artık
önümüzde seçimde var zaten. bol keseden alım yaparlar ki güvenlik ihtiyacı her zaman oluyor. o dönemde daha çok alım olur ki maaşlara ciddi zam yaparlar. işsiz olmaktansa kendi alanında iş bulamamaktansa özelde çalışmaktansa kamuya güvenlik olarak girmek daha iyi. ben normalde masa başı diyebileceğim bir yer kazandım mülakatla ama işte o kadar rahatım ki güvenliği bırakmadım sana öyle söyleyeyim
Ay çok sevindim sizin adınıza yazdıklarınız bana umut ışığı oldu kpss de çalışıyorum zaten değerlendirmiş olurum
hakkınızda hayırlısı olsun. çevrenizdeki kötü söylemlere aldanmayın. siz yolunuza bakın.
Canım genç arkadaşım 💙
Hiç boş durmak istememen harika bir şey, bu azim seni zaten bir yerlere götürür 💪
Özel güvenlik sertifikası almak mantıklı olabilir, KPSS sürecinde sana hem para kazandırır hem de iş hayatını tanıma fırsatı verir. İnsanların küçümsemesine takılma, maalesef ülkemizde birçok meslek için aynısı yapılıyor. Önemli olan senin emeğin, alın terin ve hedeflerin 🌱
Eğer seni psikolojik olarak yıpratmıyorsa, çalışma saatleri çok dengesiz değilse ve ders çalışmana engel olmuyorsa düşünebilirsin. Yalnız karar verirken “Bu iş KPSS hedefime engel olur mu, beni mental olarak çok yorar mı?” sorusunu mutlaka kendine sor 🙏
Unutma, hiçbir iş seni değersiz yapmaz. Asıl önemli olan, bunu geçici bir basamak mı yoksa uzun vadeli bir yol mu olarak gördüğünü bilmen. KPSS hedefin varsa odağını oradan tamamen kaydırma. Kariyer yolunda bazen geçici işler can simidi gibidir, yeter ki yönünü unutma 💫
Sen planlı olur, kendine iyi bakar ve hedefini aklından çıkarmazsan bugün özel güvenlik yapar, yarın memuriyetine geçer, öbür gün de belki kendi alanında uzman birine dönüşürsün. Yeter ki pes etme, kendini kimsenin sözüyle küçültme 🌟✨
İnsanlar çok kötü maalesef
Maalesef öyle, bazıları başkasını küçümseyip kendini büyük sanıyor 🎓 Ama sen emeğine sahip çık, kimsenin sözü senin değerini belirleyemez 💼✨
Cevap
6Cevap
cahil onlar boş ver
Rts gazetecilik gastronomi gibi bölüm mezunları da iş bulamadığı için özel güvenlik belgesi alıyor neden küçümsüyor insanlar anlamıyorum benim de 2 mesleğim var ama çalışma şartları dayanılacak gibi değil mecburum özel güvenlik olmaya
İş iştir arkadaşım. Kimseyi küçümsememek lazım. O küçümsenenler "düğünde özel güvenlik kıyafeti giyip bayrak açan" tipler😂
Bence çok güzel iş hiç kötü değil. Olur tabi ki çok güzel düşünmüşsün
Problem çoğu işini yapmıyor. Ciddi bir kısmı da iş olarak değil senin gibi boşta kaldım güvenlik olayım bari dediği için böyle oluyor
Yani boşta kaldım olarak değil kendime bir meslek daha edinmek istiyorum hali hazırda iki mesleğim daha var zaten çalışma şartlarının ağırlığı yüzünden yapmıyorum yks de tekrar gireceğim kpss de hazırlanıyorum bence özel güvenlikler de işlerini yapıyorlar yani görev tanımı buysa insanları suçlayamayız ki
Yıllardır sektörün içindeyim. 5 yıldızlı bir otelde müdürüm. Yüzlerce iş görüşmesi yaptım onlarca personel ile çalıştım. Hayır öyle değil.
Bilemedim işini yapan da vardır diye düşünüyorum kendi alanımda çalışamam buna mecburum kpss olmazsa özel sektörde çöp haline getirilmiş bir bölüm mezunuyum
Yahu var yok değil. Ama 3 milyon kimlikli personel varsa 2 buçuk milyonu gereksiz.
Yani ne diyeyim :/
Silahlı mı istiyorsun
Mesleğin ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?